Ugrás a tartalomra

A hétvégére már nem várnak torlódást a szerb–magyar átkelőknél (videó)

2017-02-16
14:05
Nem várható nagyobb torlódás a hétvégén a Magyarországra vezető határátkelőkön
Nem várható nagyobb torlódás a hétvégén a Magyarországra vezető határátkelőkön. Tegnap csak többórás várakozás után lehetett átjutni a határon. A szerbiai állami ünnep miatt sokan indultak kirándulni. Ez okozta a fennakadást. A csütörtök kora délutáni órákban még sok autó várt arra, hogy a Királyhalom-Ásotthalom határátkelőnél Magyarország területére lépjen. A délelőtti órákban még két sávban dolgoztak a határőrök, dél körül azonban ez is egyre csökkent. Ezzel sokan nem voltak megelégedve. Ördög Szilveszter: „Az a helyzet, hogy mi már nyugdíjasok vagyunk, úgyhogy... Csakhogy mégis lekéstünk az ebédünkről. És még legalább egy fél órát kell majd várnunk, gondolom.” Tóth Lívia: „Körülbelül két óra hossza, és nagyon haragszunk. Nem szeretünk várni. Múltkor ugyanígy jártam és akkor átmentem Röszkére, de ugyanolyan sor volt.”A királyhalmi átkelővel ellentétben csütörtökön Horgoson csak néhány autó várakozott. A horgosi határátkelőnél az illetékesek elmondták, ahogy eddig is, az esetleges hétvégi rohamra is fel vannak készülve. Nemanja Perišić, segédparancsnok: „Az állami ünnepek ideje alatt a horgosi közúti határátkelőn a forgalom megnövekedett, ezért számolni kellett egy rövid várakozási idővel az előző napokban. Jelenleg a forgalom lecsökkent, ezért nincs várakozási idő.” Gyálánál és Kelebiánál nem volt nagyobb fennakadás az elmúlt napokban. Az illetékesek szerint azonban nem árt tájékozódni az aktuális helyzetről, mielőtt útnak indulunk.
torlódás
határátkelő
szerb-magyar

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.