Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hetvenhárommal nőtt a fertőzöttek száma, már 7 áldozata van a koronavírusnak Szerbiában

2020-03-26
15:10
2020-03-26
16:38
Forrás
Pannon RTV
457-re emelkedett a koronavírus fertőzöttek száma Szerbiában. A tegnap este óta elhunyt 3 személlyel együtt most már 7 áldozata van a koronavírusnak Szerbiában.

16:00 - Megtisztították és fertőtlenítették az Újvidéki Vásár csarnokait, melyet a koronavírus-fertőzés enyhébb tüneteit mutató páciensek fogadására szánnak. A következő lépés az ágyak, toalettek, zuhanyzófülkék, spanyolfalak és az orvosi személyzet helyiségeinek a felállítása.

15:00 - . Az elmúlt 24 órában 295 esetben végezték el a tesztet, ebből 73 esetben bizonyosodott be, hogy COVID-19 fertőzésről van szó. A Torlak Intézetben eddig 1456 tesztet végeztek el a kór megjelenése óta. 

13:53 - 14 pácienset kezelnek koronavírus fertőzéssel a Vajdasági Klinikai Központban az illetékesek közlése szerint. Vajdaságban 41 fertőzött páciens van, ebből 22 Újvidéken. Ezzel Újvidék a legveszélyeztetettebb város Belgrád, Niš és Valjevo után, mondta ma Igor Mirović.

12:31 - Érkeznek a maszkok a gyógyszertárakba. Ma várhatóan kétmillió kilencszázezer Kínából érkezett egészségügyi maszkot szállítanak a szerbiai gyógyszertárakba. 

11:43 - A Szerbiai Katonaság fokozott intézkedéseket vezetett be Valjevóban. Kragujevacon egy karanténban lévő polgár katonára támadt, ezért kényszerítő intézkedést alkalmaztak ellene. Erről Aleksandar Vulin számolt be a szerb közmédia ma reggeli műsorában. A védelmi miniszter arról is beszélt, hogy a belgrádi vásáron a hadsereg 3000 ágyat készített elő az enyhébb tüneteket mutató fertőzöttek számára.

11:16 - A 65 évnél idősebbek, akik a koronavírus miatt nem hagyhatják el otthonaikat, nyugdíjukhoz felhatalmazás aláírásával juthatnak hozzá, vagy a számlájukat vezető bank felhívásával is intézhetik az ügyet.

10:24 - Az éjszaka folyamán ketten haltak bele Szerbiában a koronavírus szövődményeibe. Egyikük a belgrádi Fertőző és Trópusi Betegségek Klinikai Központjában halt meg. A férfi 80 éves volt, több krónikus betegségben is szenvedett. Az elmúlt napokban lélegeztetőgépen tartották, de nem élte túl a kórt. A másik elhunyt egy 62 éves nő, aki a niši klinikán halt meg. Neki érrendszeri megbetegedése, cukorbetegsége és reumája volt. Az éjszaka meghalt két személlyel együtt most már 6 áldozata van a koronavírusnak Szerbiában.

10:00 - Kishegyes községben a Caritas által működtetett falugondnoki és házi betegápolási szolgálat gondoskodik az idős, beteg személyekről. A rendkívüli állapot bevezetése némileg átalakította a működésüket, de egyelőre - a Vöröskereszttel együttműködve - el tudják látni a rászorulókat a községben - mondta a kishegyesi falugondnoki szolgálat koordinátora és a községi tanács szociális ügyekkel megbízott tanácstagja. Lukács Klára hozzátette: az önkormányzat is létrehozott egy csoportot, amely informálja a lakosságot a rendkívüli állapottal kapcsolatos tudnivalókról, valamint megszervezi a segítségnyújtást a rászorulóknak.

07:46 - Pancsova városban a járványügyi helyzet ellenőrzés alatt áll - így véli Saša Pavlov, Pancsova polgármestere. A rendkívüli helyzet idején nem fizettetik meg a parkolást és az óvodák rezsiköltségeit. Pancsova város és a Higijena Közművesítési Vállalat az épületeknek fertőtlenítőszereket biztosított, amelyeket ingyen osztanak ki. 

koronavírus
Szerbia
emberélet
fertőzött
meghalt

Most

10:11, Frissítve: 10:41

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.
09:57

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.