Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hiány van vérből Szerbiában, mert drasztikusan csökkent a véradás

2020-12-05
11:01
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus-járvány miatt több olyan terepi akciót is lemondtak, mint a gyárakban vagy az iskolákban történő önkéntes véradás, ráadásul egyre több a koronavírus-fertőzött, ami miatt nem lehet vért adni.

Riasztó a helyzet, kevés a vérkészlet - hangsúlyozta Milica Jovičić, a Transzfúziós Intézet orvosa. Minden vércsoportból hiány van, de leginkább negatívakra lenne szükség. 

„Aki jól érzi magát, akinek nincsenek légzési tünetei, aki nem volt fertőzöttel kapcsolatban, akinek nincs más krónikus vagy rákos betegsége, tehát mindenki, aki egészséges, ne halassza el a véradást, már ma adnia kellene vért.”

vérhiány
véradás
koronavírus

Most

17:23

Elmozdulhatnak a trópusi esőerdők a klímaváltozás miatt

Az egyenlítő mentén húzódó keskeny, esős sávban honos esőerdők területi eltolódására is sor kerülhet a klímaváltozás miatt. Ha ez bekövetkezik, az milliók élelmiszerbiztonságát fenyegeti – állítják a Kaliforniai Egyetem és Irvine Egyetem kutatói.
17:07

Hétfőtől visszatér a Közügyek

A Pannon Televízió hírháttérműsora hétköznaponként 18 óra 5 perctől lesz látható a csatornánkon. A szerkesztők, a műsorvezetők és a készítők már készülnek a kezdésre.
16:49, Frissítve: 17:10

Tízéves fennállását ünnepli idén a Magyarság Háza

A jubileum alkalmából az egész évet felölelő programsorozattal készülnek, amelybe a külhoni magyarságot is bevonják. A Magyarság Háza programjai igen népszerűek, hiszen tízmilliónál többen voltak részesei háromnegyed év alatt.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.