Ugrás a tartalomra

High-Tech Suli Óbecsén

2022.11.30
14:36
2022.11.30
16:41
Forrás
Pannon RTV
Korszerű digitális tantermet avattak fel az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskolában. Az intézmény a magyarországi Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli program pályázatán 30 millió forintos támogatást nyert.

Vadonatúj lézervágó, 3D nyomtató és laptopok kerültek az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola új High-Tech Suli tantermében. A gyerekek már le is tesztelték a lézervágót és a nyomtatót is. Szerbiából a 10 pályázó közül egyedül ez az iskola nyerte el a magyarországi High-Tech Suli program támogatását.

De Negri Ibolya, az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke: „A Petőfi Sándor Általános Iskola írta meg a legjobb pályázatot, és most nagyon örülünk, hogy ebbe a közösségbe került, és bízunk abban, hogy lesz folytatása, hiszen a korszerű digitális oktatás a jövő oktatása, amire nagy szükség van.”

A High-Tech Suli tantermében a foglalkozások a 21. századi környezet megértését segítik. A magyarországi program pályázatának az egyik feltétele az volt, hogy a diákok minden tanórán használják ezeket az új eszközöket.

Potrebić Tőzsér Gabriella, igazgató, Petőfi Sándor Általános Iskola, Óbecse: „Egy olvasmány feldolgozásakor 3D-ben kinyomtatják például az olvasmány főszereplőjét. Tehát olyan tantárgyakban is használható, amit el se tudunk képzelni. Nagyon fontos a tantárgyak összekötése a projektoktatásban, amikor több tantárgy tudását tudják a tantermen belül hasznosítani.”

Az új pedagógiai módszertanon alapuló High-Tech Suli program az iskoláknak a legmodernebb digitális felszerelés mellett tanári képzést is nyújt.

Horváth Ádám, szakmai vezető, High-Tech Suli, Magyarország: „Az iskolaigazgató és azok a pedagógusok, akik kiválasztásra kerültek a programban való részvételre, nagyon lelkesek, és már most látszik, hogy tele vannak ötlettel arra vonatkozóan, hogy milyen szakkört, milyen egyéb programot és milyen tanórai gyakorlatokat fognak kialakítani. Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyre került a High-Tech Suli.”

A magyarországi támogatás értéke 30 millió forint, azaz közel 74 ezer euró.

High-Tech Suli
Petőfi Sándor Általános Iskola
Óbecse

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű