Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

„A hit egy örökké égő mécses legyen”

2021.12.05
14:51
2021.12.05
18:11
Forrás
Pannon RTV
A második gyertya is ég már az adventi koszorún, amely a reményt szimbolizálja. Az egyre növekvő gyertyák száma azt a növekvő fényt jelképezi, amelyet Isten a Jézusban várakozónak ad karácsonykor.

A szabadkai református gyülekezetben advent második vasárnapjának istentiszteletén erre, az örökkön növekvő fényre emlékeztették a híveket.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Nagy Zita fiaival érkezett az istentiszteletre. Őt advent ünnepe a család fontosságára emlékezteti.

„Ilyenkor kicsit megnyugszunk, a családra koncentrálunk, többet próbálunk együtt lenni, próbálunk a közösségben többet együtt lenni. Számunkra az advent készülődés a karácsonyra.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Az ünnepi istentisztelet segíti a híveket abban, hogy felkészítsék lelküket a közelgő ünnepre.

Ubori László: „Az advent időszak felkészülés a nagy ünnepre, a karácsonyra. Ez az ünnep minden keresztény embernek a lelkére hat és lelkileg és szellemileg fel kell készülni arra a nagy ünnepre.”

A református tanítások úgy tartják, advent ünnepe a mindenkori készenlétre emlékeztet, arra, hogy a hit egy örökké égő mécses legyen, amely hisz Krisztus második eljövetelében - mondta Harangozó László, református lelkipásztor.

„Nálunk is szokás, hogy gyertyát gyújtunk, most a második gyertyát gyújtjuk meg. Ennek igen, üzenete van, az, hogy világítani kell. A tíz szűzről szóló példázat, Máté evangéliumának 25. részében van Jézusnak ez a tanítása, hogy folyamatosan világítanunk kell.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szabadkai református gyülekezetben ezen a napon zajlik a presbiter, azaz a gyülekezet elöljáróinak kiválasztása is. A lelkipásztor hozzátette, azért is imádkoztak a mai napon, hogy Isten segítségével olyan vezetőket válasszanak, akik a világító mécsest sokáig égve tudják tartani.

Harangozó László
Református Keresztyén Egyház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:14

Kilencgólos francia siker Montenegró ellen

Az olimpiai címvédő Franciaország 36-27-re legyőzte Montenegrót a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, hétfőn a budapesti MVM Dome-ban.
21:42

Emlékezni az ártatlan áldozatokra

1942 januárjában a magyar katonai alakulatok razziát indítottak a visszafoglalt Bácska Sajkás-vidékén. A túlkapásba torkolló akciónak több mint 1200 szerb, zsidó és roma nemzetiségű személy esett áldozatául, de magyar személyeket is kivégeztek.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.