Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hit és a gondolkodás a technika, a tudomány és a terror árnyékában

2022.05.18
19:50
2022.05.18
21:11
Forrás
Pannon RTV
Rokay Zoltán előadását hallgathatta a közönség szerda este a szabadkai Augustinianum Pasztorális Központban.

Az előadás címe a hit és a gondolkodás a technika, a tudomány és a terror árnyékában volt. Az előadó azt szerette volna átadni a közönségnek, hogy hogyan alakult az európai gondolkodás, a hit és a vallás ezen tényezők függvényében. Az eseményt a helyi Keresztény Értelmiségi Kör szervezte. 

Pannon RTV

Rokay Zoltán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora: „Az üzenet részemről az lenne, hogy meg kell tanulnunk úgy élni – lehet, hogy ez nem hangzik túl rokonszenvesen, szimpatikusan –, hogy bizonyos befolyásoknak ellen tudjunk állni. Ezek nem valami természetfeletti tényezők, hanem ezek nagyon emberi dolgok, amik viszont meghatározták a gondolkodást, a cselekvést, a társadalmi életet, az egyén életét, mint például a szociológia és a pszichológia tudományok. Ezek közt a körülmények közt is igyekezzünk a pánikot, amennyire lehet elkerülni.”

Szabadka
Keresztény Értelmiségi Kör

Most

13:30

A mellrákszűrés életet menthet

Továbbra is lehet jelentkezni a HPV elleni védőoltás felvételére Szabadkán, ahogy a bajmoki mammográfiai vizsgálatokra is. A mellrákszűrésre eddig több mint 500 nő jelentkezett.
11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.