Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A hit és a gondolkodás a technika, a tudomány és a terror árnyékában

2022.05.18
19:50
2022.05.18
21:11
Forrás
Pannon RTV
Rokay Zoltán előadását hallgathatta a közönség szerda este a szabadkai Augustinianum Pasztorális Központban.

Az előadás címe a hit és a gondolkodás a technika, a tudomány és a terror árnyékában volt. Az előadó azt szerette volna átadni a közönségnek, hogy hogyan alakult az európai gondolkodás, a hit és a vallás ezen tényezők függvényében. Az eseményt a helyi Keresztény Értelmiségi Kör szervezte. 

Pannon RTV

Rokay Zoltán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának tanszékvezető professzora: „Az üzenet részemről az lenne, hogy meg kell tanulnunk úgy élni – lehet, hogy ez nem hangzik túl rokonszenvesen, szimpatikusan –, hogy bizonyos befolyásoknak ellen tudjunk állni. Ezek nem valami természetfeletti tényezők, hanem ezek nagyon emberi dolgok, amik viszont meghatározták a gondolkodást, a cselekvést, a társadalmi életet, az egyén életét, mint például a szociológia és a pszichológia tudományok. Ezek közt a körülmények közt is igyekezzünk a pánikot, amennyire lehet elkerülni.”

Szabadka
Keresztény Értelmiségi Kör

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:41

A függöny legördült

Egy horvát zenei performansszal és a Szarajevói Nemzeti Színház előadásával zárult az idei kortárs színházi fesztivál, a Desiré.
21:36, Frissítve: 22:17

Argentína és Lengyelország megy tovább

Argentína és Lengyelország a két továbbjutó a labdarúgó vb C csoportjában. Az argentinok 2–0-ra győzték le a lengyeleket, míg Mexikó 2–1-re nyert Szaúd-Arábia ellen.
20:04, Frissítve: 21:13

Vajdasági romtemplomok nyomában

A második világháború után, a német lakosság kitelepítését követően, Vajdaságban teljesen leromboltak 33 katolikus, 28 evangélikus és 5 református templomot. Ahol megmaradtak a szakrális épületek, hívek híján, évtizedekig üresen álltak.
19:43, Frissítve: 21:09

Így épül Szerbia leghosszabb alagútja

Tavaly májusban kezdődtek meg a Fruška gora-i közúti folyosó építési munkálatai. Egy 47,7 kilométeres gyorsforgalmi útról van szó, amelyet több szakaszra bontottak. A projekt kivitelezője a kínai CRBC vállalat.
19:17, Frissítve: 21:07

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.