Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

A hivatalos adatoknál 2,5-szer több áldozata van a járványnak

2021.10.12
08:04
Forrás
N1
A hivatalos adatokhoz képest két és félszer több ember hal meg a koronavírus szövődményeiben, jelentette ki dr. Predrag Kon az N1 szerb televízió műsorában.

A járványügyi szakember figyelmeztetett: a helyzet válságos, azonban még nem katasztrofális, mert még nem kell sürgősen bővíteni a kórházakat. Elmondta: a nyilvános adatok szerint minden 27. perceben hal meg egy koronavírussal fertőzött, azonban a valóság az, hogy minden 10 percben veszti életét egy ember a koronavírus okozta szövődményekben. Az adatok azért különböznek, mert nem negyedévente készítenek ilyen statisztikát, hanem évente, tette hozzá Kon. 

Dr. Predrag Kon
Predrag Kon
koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.