Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hivatalos - a kormány is megerősítette a hétvégi zárást

2021.03.12
22:06
2021.03.13
08:32
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb kormány megerősítette a válságstáb által ma elfogadott intézkedéseket. A középiskolások mellett a jövő héten az általános iskolák felsősei is távoktatásra térnek át. Az országban emelkedik a fertőzöttek és a koronavírusban elhunytak száma is.

Ma 21 órától hétfő reggel 6 óráig minden vendéglátó egység zárva tart, csakúgy mint az üzletek, az élelmiszerboltok kivételével. Nem dolgozhatnak a hétvégén a kozmetikai és fodrászszalonok, kaszinók, játszóházak, edzőtermek sem.

Pannon RTV

Engedélyezett a munkavégzés a gyógyszertárak, magánorvosi rendelők, laboratóriumok, fogorvosi és állatorvosi rendelők részére. Nyitva lesznek az élelmiszerboltok, trafikok, továbbá az olyan létesítmények és üzletek, ahol csak rövid ideig tartózkodnak a felhasználók, ilyenek a cipészek, üvegvágók, szabók.

Pannon RTV/Szalai Adrián

A benzinkutak csak üzemanyagot árusíthatnak.

A szállodák éttermei és a bárok kizárólag azok számára adhatnak ki ételt és italt, akik regisztrált tartózkodással rendelkeznek az adott szállodában. A vendéglátó egységek ablakos kiszolgálása nem engedélyezett.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Az előre bejelentett bajnoki sportesemények megtarthatók, közönség nélkül. A kormányközlemény szerint az illetékes hatóságok, az ellenőrző szolgálatok és a kommunális rendőrség szigorúan ellenőrzi ezen korlátozások betartását.

Hozzáteszik, hogy a Covid-19 fertőző betegség elleni védőoltások beadása megszakítás nélkül zajlik.

Pixabay/lukasmilan

Egy nap alatt egyébként 16.831 tesztből 4668 lett pozitív, és a kórral szembeni harcot ezúttal 26 ember vesztette el. A járvány tavaly márciusi kezdete óta hivatalosan 4670-en haltak meg a koronavírussal összefüggésben az országban.

Pixabay/Engin_Akyurt

Terhelődik az egészségügyi rendszer: Szerbia-szerte 4408 beteg szorul ellátásra, közülük 208-an lélegeztetőgépre vannak kapcsolva. A legtöbb beteg ismét a szerb fővárosban volt, csaknem 1400. Ami Vajdaságot illeti, egyebek között Újvidéken 213, Pancsován 99, Szabadkán 67, Nagykikindán pedig 50 új beteget vettek nyilvántartásba.

szerb kormány
zárás
válságstáb
járvány
Szerbia
koronavírus
fertőzöttek
elhunytak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.