Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hivatalos: Szombattól kérik a védettségi igazolást

2021.10.21
17:29
2021.10.28
10:54
Forrás
Szerbiai RTV
Hétfőtől pedig már pénzbírságot is kiszabhatnak azokra, akik nem tartják be az intézkedést.

Szombattól kötelező a védettségi igazolás a szerbiai vendéglátóipari egységekben 22 óra után, hétfőtől pedig már pénzbírságra számíthatnak azok, akik nem tartják be az intézkedést - erről döntöttek a szerb kormány ülésén. Az illetékesek közleményében az áll, hogy a második és a harmadik dózis felvételéről szóló igazolás is érvényes, valamint a 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet is elfogadják. Ezek a dokumentumok valamelyikre mellett érvényes személyazonosságot igazoló okmányt is fel kell mutatni a szórakozóhelyeken. Úgy fogalmaznak, hogy az intézkedést csak akkor vonják vissza, ha a lakosok többsége beoltatja magát.

Most

15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű