Ugrás a tartalomra

Hivatalosan is működik Orom nyolc térfigyelő kamerája

2022.11.22
13:17
2022.11.22
17:06
Forrás
Pannon RTV
A cél a balesetek és a bűncselekmények rögzítése. A felvételt a rendszer egy hónapon keresztül tárolja, amely felhasználható bármilyen törvénysértés kivizsgálásában.

Orom egy nyugodt falu látszatát kelti, de ez nem mindig van így. Az elmúlt évek alatt számos betörés, rongálás, valamint közlekedési baleset történt a faluban. A helyiek emiatt örülnek a kihelyezett térfigyelő kameráknak.

Kovács István, Orom: „- Nekem jó véleményem van róla, legalább biztonságosabb a közlekedés.
- Mit tapasztalt, mennyire volt szükség ezekre a kamerákra a lopások és a közlekedés esetében?
- Biztosan jobb lesz, legalább meglátják, hogy ki mit csinál.”

Koncz Ana, Orom: „Én itt vagyok 50 éve, csakugyan nincs olyan nagy valami, lopás vagy ilyesmi, de azért mindig jön egy csoport máshonnan és azok csinálnak sok mindent. Volt már a trafik is lebontva, posta, másik bolt is, úgyhogy kell.”

A térfigyelők elhelyezésének ötlete a helyi járulék programjába került be, és ezt sikerült most megvalósítani. Öt kamerát helyeztek el a központban, valamint egyet az iskolánál, egyet a temetőnél és egyet a falu bejáratánál. A térfigyelők feladata a közlekedés követése, illetve a bűncselekmények csökkentése és kiszűrése.

Erdélyi Olivér, elnök, Orom HK: „A beszerzés értéke megközelíti a 400 ezer dinárt, a kamerák központi helye pedig a helyi közösség irodájában van. Itt tudjuk tehát követni őket, illetve egy hónapig vissza tudjuk nézni őket, addig menti automatikusan a felvételeket a rendszer. Ezeket le tudjuk menteni a külső tárolóra, hogy a későbbiekben is megmaradjon ez számunkra.”

A térfigyelők sebességet ugyan nem mérnek, de rögzítik a járművek faluba történő érkezését és távozását, ezáltal pedig kiszámolható az adott jármű átlagsebessége is.

Orom
térfigyelő kamera
Erdélyi Olivér
közbiztonság

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.