Ugrás a tartalomra
Tanjug/Sava Radovanović

Hogy akadályozzuk meg a vírus terjedését otthon?

2020-11-30
21:41
2020-11-30
22:29
Forrás
Szerbiai RTV
A fertőzött személyt, amennyiben lehetséges, különítsük el egy szobában, a közösen használt helyiségeket pedig használat után azonnal fertőtlenítsük - javasolja Violeta Rakić, a Batut Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere.

Ha egy háztartás valamelyik tagjának koronavírus-tesztje pozitív lett, akkor a többieknek is 14 napos házi karanténba kell vonulniuk - figyelmeztet a szakember. Tisztában vannak azzal, hogy az elkülönítés nem egy könnyű feladat egy lakásban például, de arra hívja fel a figyelmet, hogy mindent meg kell tenni a fertőzés terjedésének megfékezése érdekében, minél többször kell fertőtleníteni, betartani az előírásokat. Ha a házban, lakásban mozognak, viselni kell a maszkot. A fertőzött személy által megfogott dolgokat 70 százalékos alkohollal ajánlott fertőtleníteni. Az ételt legjobb az ajtó előtt hagyni. Ezek a tanácsok segítettek a tapasztalatok alapján - mondta a járványügyi szakember.

 

 

 

 

koronavírus
család
terjedés
fertőzés
járvány

Most

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.