Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Hogy néz ki a gyakorlatban a kombinált oktatás Adán?

2022.01.24
20:06
2022.01.24
20:15
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus megfékezése érdekében Szerbiában csak az általános iskolák alsó osztályaiban folyik jelenléti oktatás. A felsősök és a középiskolások a kombinált módszer szerint kezdték meg a második félévet.

Ennek lényege, hogy a 15 főnél nagyobb osztályokat két csoportra osztják és felváltva, különböző napokon ülnek be az iskolapadokba, illetve hallgatják az órákat online. Hogy mindez hogyan is néz ki a gyakorlatban, annak Adán, a Műszaki Iskolában néztünk utána.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Dávid Ádám idén kezdte el a tanulmányait a Műszaki iskolában. CNC gépekre szakosodik. Az online oktatástól ő és osztálytársai is nagyon tartottak, mivel nem tudták, hogy a gyakorlati órák hogy lesznek bepótolva.

A végzős Matković Márk osztályában hetente két diáknak online felületen kell követni az órákat. A gyakorlati oktatás változatlanul folytatódik számukra két csoportban.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A diákok továbbra is tudnak gyakorlatra járni az eddigi cégekhez, akik a járványtól függetlenül is folytatják az együttműködést. Ez nagy segítség, hiszen rengeteg olyan szak van, amely esetében pótolhatatlan a gyakorlati tudás.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai Műszaki Iskolában 19 osztály van, ebből 7-ben kevesebb mint 16 diák tanul, így ők jelenléti oktatásban részesülnek. Mivel olyan tanmenetet követnek, ahol a szakórák csoportbontásban valósulnak meg, így a többi osztály is az utasításban előírt napszámok mellett több napot tölt el az iskola épületében.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az adai Műszaki Iskolában sikeresnek bizonyult a mostani kombinált oktatás. Legfőképpen annak örülnek, hogy a kisebb létszám miatt nem történtek nagyobb változások, így nagyrészt jelenléti oktatásban részesülnek a diákok.

Ada
Műszaki Iskola Ada
kombinált oktatás

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű