Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Hogyan jussunk el az ötlettől az üzletig?

2020-10-26
12:57
2020-10-26
16:17
Forrás
Pannon RTV
Virtuális vállalatalapítás - Ötlettől az üzletig címmel szerveztek tehetséggondozó napot a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában.

Az eseményre a helyi középiskolákból is érkeztek résztvevők. A tehetséggondozó nap a karrierépítés jegyében zajlott.

A megmérettetésen kilenc, egyenként három fős csapat vett részt. A diákok kártyákat húztak, amelyen egyebek mellett különféle események, illetve termékek nevei szerepeltek. Ezek alapján kellett kidolgozniuk egy üzleti tervet. László Dávid, diák, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „A mai napon esküvővel kapcsolatos szolgáltatást kell kitalálnunk, amely a külföldi, illetve a nemzetközi piachoz tartozik. Olyan ötlettel álltunk elő, hogy szerb esküvőket szerveznénk külföldön.”

A tehetségondózó nap a kreativitás fejlesztése mellett gyakorlati tudást is ad a diákoknak arról, hogy hogyan lehet egy ötletből profitálni az üzleti szférában. Loboda Szonya, közgazdász, szaktanár: „Egy jó, kreatív ötlettel kell majd nekik előállni. Másfél óra áll a rendelkezésükre. A végén ezt az ötletet bemutatják, hogy milyen termékkel lehetne most elállni. A helyzetre való tekintettel idén nem verseny jellege van ennek a rendezvénynek a végén mindenki azonos értékelésben és azonos jutalomban fog részesülni.”

Az esemény a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezésében valósult meg.

MESC
vállalatalpítás
Ivan Sarić Műszaki Iskola

Most

22:06, Frissítve: 23:17

Ferencváros-Barcelona 0-3

Az FC Barcelona 3-0-ra legyőzte a budapesti Puskás Arénában a Ferencvárost a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a G-csoportot.
21:51, Frissítve: 21:59

Felére csökken a bérleti díj Belgrádban

Decemberben és januárban a bérleti díj felét kell majd fizetniük azoknak a belgrádi vendéglátóipari egységeknek, amelyek a város tulajdonában lévő üzlethelyiségekben működtetik vállalkozásukat – jelentette ki a szerb főváros alpolgármestere.
20:44, Frissítve: 20:54

Online nyílt nap a Kosztolányiban

A bemutatkozást mindenki megtekintheti, aki csütörtökön, december 3-án csatlakozik a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium Facebook-oldalán meghirdetett eseményhez.
18:41

WHO: Otthon is viseljünk maszkot!

Otthon is javasolt a védőmaszk viselése a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, amikor az emberek vendégeket fogadnak, és nem tartható a szükséges távolság - figyelmeztet az Egészségügyi Világszervezet.
17:16, Frissítve: 21:20

A beutazókat is érinti a várható osztrák szigorítás

December hetedikétől több járványügyi szabályozás is módosul Ausztriában. Egyes esetekben oldanak a korlátozásokon, míg más esetekben szigorítás várható, amennyiben a kormány dönt róla. A szigorítás egyebek között a beutazókat is érinti.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.