Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Hogyan jussunk el az ötlettől az üzletig?

2020.10.26
12:57
2020.10.26
16:17
Forrás
Pannon RTV
Virtuális vállalatalapítás - Ötlettől az üzletig címmel szerveztek tehetséggondozó napot a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolában.

Az eseményre a helyi középiskolákból is érkeztek résztvevők. A tehetséggondozó nap a karrierépítés jegyében zajlott.

Pannon RTV/Payeta Maurice

A megmérettetésen kilenc, egyenként három fős csapat vett részt. A diákok kártyákat húztak, amelyen egyebek mellett különféle események, illetve termékek nevei szerepeltek. Ezek alapján kellett kidolgozniuk egy üzleti tervet. László Dávid, diák, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „A mai napon esküvővel kapcsolatos szolgáltatást kell kitalálnunk, amely a külföldi, illetve a nemzetközi piachoz tartozik. Olyan ötlettel álltunk elő, hogy szerb esküvőket szerveznénk külföldön.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A tehetségondózó nap a kreativitás fejlesztése mellett gyakorlati tudást is ad a diákoknak arról, hogy hogyan lehet egy ötletből profitálni az üzleti szférában. Loboda Szonya, közgazdász, szaktanár: „Egy jó, kreatív ötlettel kell majd nekik előállni. Másfél óra áll a rendelkezésükre. A végén ezt az ötletet bemutatják, hogy milyen termékkel lehetne most elállni. A helyzetre való tekintettel idén nem verseny jellege van ennek a rendezvénynek a végén mindenki azonos értékelésben és azonos jutalomban fog részesülni.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az esemény a Vajdasági Tehetségsegítő Tanács szervezésében valósult meg.

MESC
vállalatalpítás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.