Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hogyan tisztázhatjuk a lecsapolással kapcsolatos vitás kérdéseket?

2021.12.21
15:32
Forrás
Közlemény
A Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat által kiadott fizetési felszólítások ügyében több szabadkai polgár fordult panasszal Szabadka Város Helyi Polgári Jogvédő Hivatalához.

A közvállalat a felszólításokat a Pénzügyminisztérium Adóigazgatósága által kiadott határozatok alapján postázta a lakosságnak, melyek a 2016. december 31-ig esedékes, és ki nem fizetett lecsapolási díjra vonatkoznak.

Pannon RTV

Azoknak a polgároknak, akiknek bármilyen kétségeik vannak a tartozásokat illetően, Tóth Szalai Erika azt tanácsolja, hogy írásban nyilatkozzanak a felszólítással kapcsolatban, vagyis kérjék ki a Pénzügyminisztérium Adóigazgatósága által kiadott végzéseket, valamint a tételes kivonatokat a befizetésekről és tartozásokról, mindezt a felszólítás átvételétől számított ötnapos törvényes határidőn belül. Ily módon letisztáztathatják a lecsapolással kapcsolatos vitás kérdéseket, ugyanis a felszólításból nem állapítható meg sem az adósság jogalapja, sem az, hogy melyik parcellára, annak nagyságára és mely időszakra vonatkozik, illetve elévült-e a követelés - áll Szabadka ombudsmanjának közleményében.

Szabadka Város Ombudsman Hivatala elkészítette a szóban forgó nyilatkozat szövegmintáját, amely átvehető az irodában, ahol a lakosok szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak. Emellett a helyi ombudsman és helyettesei továbbra is tartanak fogadóórákat a peremvárosi helyi közösségekben, az eddig megszokott beosztás szerint. A környező falvak lakossága ebben a kérdésben is saját helyi közösségükben kérhetnek segítséget az ombudsmantól és helyetteseitől - zárja közleményét Tóth Szalai Erika.

lecsapolás
számla
Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat
Tóth Szalai Erika

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.