Ugrás a tartalomra
Pixabay/jarmoluk

Hogyan zajlik majd az egyetemeken az oktatás?

2020.09.19
21:55
Forrás
VajdaságMa
Jövő héten eldől, hogy hagyományosan tanulnak-e majd az egyetemisták, vagy szobájuk magányában ülnek a képernyő előtt az online oktatás keretében.

Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni.

Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől, közölte Mladen Šarčević oktatási miniszter. A tervet elküldték a koronavírus leküzdésére alakult, a kormány által kinevezett válságtörzsnek véleményezésre.

“A válságtörzsnek a jövő hét elejéig kell állást foglalnia azzal kapcsolatban, hogy milyen formában zajlik majd az oktatás az egyetemi karokon”, mondta Šarčević, hozzátéve: “Egyes karok gond nélkül megszervezhetik az online oktatás, ez nem befolyásolja a tanulmányok minőségét, más karokon viszont meg kell szervezni a gyakorlati részt, amelyeken elengedhetetlen a hallgatók részvétele. Ilyen értelemben nem mindegy, hogy a hallgató az orvosi karon vagy a politikai tudományok karán folytatja a tanulmányait”.

Az azzal kapcsolatos bizonytalanság, hogy vajon online vagy “valóságos” oktatás lesz-e az egyetemi karokon, az egyetemisták szüleinek is sok fejfájást okoz. Különösen azoknak, akik gyereke nem helyben, hanem esetenként több tíz vagy száz kilométerrel távolabb tanul otthonától, mert senki sem tudja megmondani, kell-e a hallgatónak szállás, lakás, kollégiumi férőhely tanulmányai városában, vagy otthonról, a szobájából, online módon hallgatja majd az előadásokat.

online előadás
Mladen Šarčević

Most

10:11, Frissítve: 10:23

Drágább lesz az iskolakezdés

Számottevő árnövekedés figyelhető meg a papíripari termékek tekintetében, a kialakult helyzet miatt pedig a gyerekes családok számára drágább lesz az iskolakezdés, mint az elmúlt években.
08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.

Népszerű