Ugrás a tartalomra
Pixabay/jarmoluk

Hogyan zajlik majd az egyetemeken az oktatás?

2020.09.19
21:55
Forrás
VajdaságMa
Jövő héten eldől, hogy hagyományosan tanulnak-e majd az egyetemisták, vagy szobájuk magányában ülnek a képernyő előtt az online oktatás keretében.

Azzal kapcsolatban, hogy ki fog online tanulni és ki “rendesen”, tanteremben vagy amfiteátrumban ülve, a válságtörzs fog ajánlással szolgálni.

Az oktatási minisztérium által kinevezett szakértői csoport elkészítette azt a tervet, ami részletezi, melyik egyetemi karon miként zajlik majd az oktatás október elsejétől, közölte Mladen Šarčević oktatási miniszter. A tervet elküldték a koronavírus leküzdésére alakult, a kormány által kinevezett válságtörzsnek véleményezésre.

“A válságtörzsnek a jövő hét elejéig kell állást foglalnia azzal kapcsolatban, hogy milyen formában zajlik majd az oktatás az egyetemi karokon”, mondta Šarčević, hozzátéve: “Egyes karok gond nélkül megszervezhetik az online oktatás, ez nem befolyásolja a tanulmányok minőségét, más karokon viszont meg kell szervezni a gyakorlati részt, amelyeken elengedhetetlen a hallgatók részvétele. Ilyen értelemben nem mindegy, hogy a hallgató az orvosi karon vagy a politikai tudományok karán folytatja a tanulmányait”.

Az azzal kapcsolatos bizonytalanság, hogy vajon online vagy “valóságos” oktatás lesz-e az egyetemi karokon, az egyetemisták szüleinek is sok fejfájást okoz. Különösen azoknak, akik gyereke nem helyben, hanem esetenként több tíz vagy száz kilométerrel távolabb tanul otthonától, mert senki sem tudja megmondani, kell-e a hallgatónak szállás, lakás, kollégiumi férőhely tanulmányai városában, vagy otthonról, a szobájából, online módon hallgatja majd az előadásokat.

online előadás
Mladen Šarčević

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:25

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Népszerű

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.