Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja

2023.01.27
16:06
2023.01.27
16:20
Forrás
Szerbiai RTV
A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából állami tiszteletadással megkoszorúzták a második világháborúban a régi vásártéren kialakított koncentrációs tábor áldozatainak emlékművét Belgrádban.

A központi állami szertartáson Aleksandar Vučić szerb elnök megbízottja, Nikola Selaković harcosügyi és szociális védelmi miniszter vezetésével helyezték el a kegyelet virágait. A megemlékezésen részt vett még Ivica Dačić külügyminiszter, Vladimir Orlić, a szerb parlament elnöke, valamint a külföldi diplomácia képviselői, többek között Aleksandar Bocan-Harčenko orosz nagykövet és Christopher Hill, az Egyesült Államok belgrádi nagykövete, valamint a népfelszabadító hagyományápoló egyesületek képviselői és az áldozatok utódai. Az auschwitzi haláltábor 1945. január 27-én szabadult fel, ennek emlékére ezt a napot az ENSZ Közgyűlése 2005-ben a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. Azóta ezen a napon minden évben szerte a világon megemlékezést tartanak.

holokauszt
holokauszt áldozatai
áldozat
Nikola Selaković

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.