Ugrás a tartalomra
Újvidéki Színház

Honnan jő a fény...

2022.08.19
19:40
Forrás
Pannon RTV
Honnan jő a fény... címmel szervezte meg Szent István-napi ünnepségét a Magyar Nemzeti Tanács.

Ünnepi köszöntőjében Hajnal Jenő az együttélés, és az együtt ünneplés fontosságát hangsúlyozta. Emlékezni elődeinkre öröm és kötelesség. Minden magyar számára nyilvánvaló, hogy eredetünk egyik fő alakja Szent István - fogalmazott az MNT elnöke. Az ünnepségen jelen volt Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke is, aki elmondta, a gazdag magyar történelem egyik legnagyobb alakja Szent István, nagyságát bizonyítja az is, hogy ezen a tartományi jelentőségű napon együtt ünnepelnek szerbek és magyarok egyaránt. Az Újvidéki Színházban megtartott eseményen mások mellett fellépet Vitkay-Kucsera Ágota énekművész, Verebes Krnács Erika előadóművész és a topolyai Cirkalom táncegyüttes. Az új búzából sütött kenyeret a történelmi egyházaink lelkipásztorai áldják meg.

Az eseményről készült felvételt a Pannon Televízió szombaton, 18:05-től sugározza.

Szent István
Újvidéki Színház
Magyar Nemzeti Tanács

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.