Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Horgosi tanodát is támogatja a Vajdasági Baráti Egyesület

2021.02.19
14:59
2021.02.19
17:47
Forrás
Pannon RTV
A Magyarországon működő egyesület csaknem 950 ezer forintot juttat a Horgosi Tanodának, amely hátrányos helyzetben élő helyi gyerekekkel foglalkozik.
Pannon RTV/Molnár Ádám

A Vajdasági Baráti Egyesület tavaly karácsonykor jótékonysági gyűjtést szervezett, melynek során összesen 3 millió 780 ezer forint gyűlt össze. Az idei kedvezményezettek - a Horgosi tanoda mellett - a Lurkóház gyermekotthonok és az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola rászoruló gyerekeknek létrehozott konyhája.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Horgosi tanoda tavaly szeptember óta működik. Jelenleg 12 hátrányos helyzetben élő védenccel foglalkoznak az intézményben. Bicskei Ibolya, a magyarkanizsai Községi Tanács szociális védelemmel megbízott tagja: „Mindenféle támogatás nagyon jól jön ennek a tanodának. Most indítottuk szeptemberben, és ide roma nemzetiségű, hátrányos helyzetű, jó képességű gyermekek járnak, akikkel foglalkozunk, és ezt a pénzt mindenképp rájuk szeretnénk költeni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A gyerekeknek hetente két alkalommal tartanak foglalkozást, elsősorban iskolai felzárkóztatásról van szó, de a tanoda munkatársai igyekeznek felkészíteni a fiatalokat az önálló élet kihívásaira is. Tolnai Csaba, igazgató, Szociális Védelmi Szolgáltató Központ, Magyarkanizsa: „A számunkra összegyűjtött összeget elsődlegesen a felhasználóinknak a számának a növelésére próbáljuk fordítani, az étkeztetésükre, tanszereket, különböző fejlesztési eszközöket vásárolunk majd, valamint tervben van, hogy kirándulni visszük a gyereket, amennyiben a helyzet engedi, ugyanis többségük, noha már 10-11 évesek, nem hagyták el a falujuk határát.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az illetékes hozzátette, a jövőben a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar néhány hallgatója is bekapcsolódik a tanoda munkájába.

Horgosi tanoda
Horgos
hátrányos helyzetű
Vajdasági Baráti Egyesület
támogatás

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!