Ugrás a tartalomra
Pixabay

A horvát határok is zárva maradnak Szerbia előtt

2020-05-28
17:14
2020-05-28
17:28
Forrás
Pannon RTV
Horvátország teljes mértékben megnyitja a határait bizonyos országok állampolgárai előtt, a tízes listára azonban Szerbia nem került fel.

Ez azt jelenti, hogy a szerb állampolgárok nemcsak a montenegrói, hanem a horvát határnyitás első köréből is kimaradnak.

Andrej Plenković miniszterelnök a horvát kormány ülésén jelentette be, hogy szabad belépést biztosítanak a szlovén, magyar, osztrák, cseh, szlovák, észt, lett, litván, lengyel és német állampolgárok számára, a járványügyi helyzet alakulásától függően pedig bővíthetik majd ezt a listát.

A korlátozásokat azt követően enyhítik a nyugat-balkáni országban, hogy Horvátország jó eredményeket ért el a koronavírus-járvány kezelése terén. A határokat elsősorban az idegenforgalmi szektor megsegítése miatt nyitják meg azon országok állampolgárai számára, amelyek Horvátországhoz hasonlóan jó eredményt értek el a koronavírus-járvány legyőzésében.

Érdekesség, hogy Szlovénián kívül egyetlen volt jugoszláv tagköztársaság állampolgárai számára sem átléphető a horvát határ, még Montenegró számára sem, ahol több mint három hete nem jelentettek új esetet.

A tízes listán nem szereplő országok állampolgárainak a jövőben is meg kell indokolniuk, miért akarnak Horvátországba utazni, és csak akkor léphetnek be, ha azt az illetékes testület jóváhagyja.

Horvátország
Andrej Plenković
határ

Most

14:23, Frissítve: 19:51

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.