Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Hőségriadó van érvényben Szerbiában

2022.08.05
08:36
2022.08.05
12:03
Forrás
hidmet.gov.rs
A kánikula vasárnapig tart.

Ma és holnap az egész országra, vasárnap pedig a déli és a keleti országrészre érvényes a meteorológiai figyelmeztetés. 37 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet árnyékban. Ez a meleg veszélyesnek számít az emberekre és az állatokra.

A szerbiai folyók vízszintje is egyre csökken. Az alacsony hajózható szint alatt alakul a Duna és a Száva, valamint más kisebb folyók vize is.

időjárás
hőségriadó
Szerbia
meleg
hőség
kánikula

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:56, Frissítve: 10:02

Korlátok hozadéka

20. alkalommal szervezték meg Bácskossuthfalván a 9+1 Nemzetközi Művésztelep Mesterműhelyét. Az alkotótábor idei témacíme: Korlátok hozadéka. A Mesterműhelyben készült alkotásokat Szent István-napi ünnepség keretében tekinthetik meg az érdeklődők.
08:13, Frissítve: 09:44

Mit jelent a Zöld távhő?

A környezetbarát, zöld távfűtés a nemzetközi gyakorlatban egyre elterjedtebb, főként Nyugat-Európában, de a Szerbiával szomszédos országokban is láthatunk már erre megvalósult jó gyakorlatokat.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.