Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

„A hősök által kijelölt út ma is követendő”

2021.10.06
18:24
2021.10.06
19:58
Forrás
Pannon RTV
Óbecsén a belvárosi katolikus temetőben, az 1848/49-es szabadságharc emlékét őrző síremléknél alkalmi műsorral és koszorúzással tisztelegtek az aradi vértanúk emléke előtt.
Pannon RTV/Rácz László

Az áldozatok lelki üdvéért Magó László plébános mondott imát, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör énekesei és szavalói pedig alkalmi műsort tartottak. Ünnepi beszédet Szerda Balázs mondott: „A hősök által kijelölt út ma is követendő: merjünk nagyot álmodni, merjünk nagyok lenni. Tudnunk kell, hogy az életünk, a jövőnk felett mi, és csakis mi rendelkezünk. Büszkén, bátran és felelősséggel kell viselnünk a vértanúk örökségét. Ők meghaltak egy eszméért, egy ügyért, azért haltak meg, hogy mi élhessünk érte! És élnünk kell! Élnünk kell minden nap, minden gondolatban, minden szavunkban, minden cselekedetünkben. Ezt kívánja tőlünk a magyar szabadság örökös harca.”

aradi vértanú
aradi vértanúk
Óbecse
Szerda Balázs

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.