Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Hosszas várakozásra kell számítani a határon a közelgő ünnepek miatt

2022.10.28
13:52
2022.10.28
17:19
Forrás
Pannon RTV
Komoly torlódás alakulhat ki a következő napokban szerb-magyar határátkelőkön, a közelgő ünnepek miatt ugyanis hosszú hétvége lesz Magyarországon. Aki útnak indul, előtte mindenképpen tájékozódjon az aktuális határhelyzetről.

Azok az autósok, akik pénteken a déli órákban lépték át a szerb-magyar határt még szerencsések voltak, ugyanis elkerülték a várható hosszú kocsisorokat.

Vuković Sonja, Szeged: „- Szegedről megyek Szabadkára. Pillanatnyilag nem vártam semmit, nincs várakozás.
- A hétvégén megy még vissza Szegedre?
- Nem, a hétvégén Szabadkán maradok.”

A déli órákban szinte teljesen üres volt a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhely, Magyarország és Szerbia irányában is, így akik ekkor érkeztek ide, szinte pár perc veszteglés után átléphették a határt. A hétvége folyamán viszont nagyobb sorok is kialakulhatnak, hiszen Magyarországon hosszú hétvége lesz, így valószínűleg többen térnek haza Magyarországról, így azoknak, akik ezt, vagy bármelyik másik határt választják, érdemes indulás előtt tájékozódni a Facebook-csoportokban, illetve az erre kijelölt alkalmazásokban.

A Horgos-Röszke közúti határátkelőn már a déli órákban közel 2 órát kellett várakozni Magyarország irányába, Szerbia felé is megnövekedő forgalomra lehet készülni. Azok, akik a következő négy napban útra kelnek, előtte mindenképpen tájékozódjanak az aktuális határhelyzetről.

határ
várakozás
torlódás

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.