Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Hosszú sorok várnak az utazókra a szerb-magyar határátkelők mindkét oldalán

2022.07.17
15:47
2022.07.17
21:15
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló, vagy már onnan visszatérő turisták miatt hosszú a várakozás a szerb-magyar határátkelőhelyek többségén.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak az autópályán legalább négy, az autóbusszal utazóknak két órát kellett várniuk a határátlépésre a nap folyamán.

Óriási volt a torlódás vasárnap a déli és a kora délutáni órákban a Röszke-Horgos autópálya-határátkelőhelyen, a Szerbiába belépő oldalon. Magyarországról a röszkei kilépő oldalon az összes kapu dolgozott, ezt mondták az utasok, és nagyjából öt órát vártak, amíg bejutottak Szerbiába, a hat beléptető kapu valamelyikén. A horgosi határrendőrség illetékeseinek elmondása szerint 24 óra leforgása alatt csak a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely belépő oldalán mintegy 42 500 utas lépett be Szerbia területére.

Dragoslav Staničić családjával Bécsből tért haza szabadságra, Aranđelovacra. „Már jó sok éve kinn élek, éppen ezért a korábbi évek tapasztalatai alapján sok mindent magammal hozok, vizet és ennivalót is. De sokat kell várni. Nagyon sokat.”

A Magyarországra belépő oldalon is összeért a két határ közötti sor. Mirzo Ličina és családja számára véget ért a vakáció. Észak-Macedóniából, Szkopjéből utaztak vissza Bécsbe. „A várakozás sohasem kellemes, de mit tegyünk, muszáj. Gondoltuk, gyorsabb lesz, de ez van. Ezen nem változtathatunk.”

A Magyarországról való kilépés gyorsítása érdekében vasárnap 10 órától az átkelő este 7 órai zárásáig csak a Magyarországról kilépő utasok előtt nyitották meg a röszkei közúti határátkelőhelyet. A kisebb, időszakosan működő átkelőkön is torlódás alakult ki.

Vasárnap délután a Királyhalom-Ásotthalom közúti átkelőn is mindkét irányban többórás várakozás alakult ki. A Magyarországról kilépő, Szerbiába belépő oldalon mindkét sáv dolgozott, ennek ellenére egyesek öt órát is várakoztak. Ez a határátkelő hétvégén: péntek, szombat, vasárnap hosszabbított nyitvatartással, 7 és 22 óra között üzemel, míg a Bajmok-Bácsalmás közúti határátkelő 7-től 24 óráig tart nyitva, szintén pénteken, szombaton és vasárnap.

Röszke-Horgos határátkelő
határátkelőhelyek

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.