Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hova tovább?

2022.03.18
17:56
2022.03.18
20:22
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 20 középiskola és diákotthon részvételével tartották meg a X. Középiskolák Börzéjét Magyarkanizsán. Több mint 200 általános iskolás végzős diák vett részt a rendezvényen.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy volt az érdeklődés a középiskolák börzéje iránt. Ez a környező települések közül az egyik legnagyobb és a legtöbb iskolát bemutató rendezvény. Segít a diákoknak dönteni, hogy hol és milyen szakirányt válasszanak.

Sándor Valentina,tanuló, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Nagyon jók ezek az események, tetszenek. Én igazából Törökkanizsán gondolkodom, a cukrász szakon és a közlekedésin.”

A nyolcadikosok iskolaválasztásában a középiskolások is segítettek. Farkas Luca a zentai Gimnáziumot képviselte: „Én nagyon szeretem, oda járok egy éve, elsős vagyok. Nagyon ajánlom mindenkinek, ez egy olyan hely, ahonnan bárhová lehet tovább menni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nagy a választék a topolyai Mezőgazdasági Iskolában szakmák terén. A tanulók számára igen vonzó az iskola, csaknem 500 gyereket tanítanak. Az oktatási központ tavaly kapott egy diákotthont is.

Dr. Pósa Attila, állatorvos tanár, Mezőgazdasági iskola és Diákotthon, Topolya: „A Diákotthonban 102 tanulót tudunk fogadni, osztályonként pedig 30-30 diákot fogunk, tehát ha beszorozzuk, 120-150 elsős szokott minden évben beiratkozni iskolánkba.”

A tizedik alkalommal megszervezett börzén több mint 15 középiskola, gimnázium képviseltette magát, illetve 4 kollégium mutatkozott be.

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Kizárólag szerbiai középiskolákat szoktunk hívni és vendégül látni, és úgy érzem, hogy elsődleges feladatunk, hogy az itteni továbbtanulási lehetőségekről tájékoztassuk a tanulóinkat.”

A börzére nem csak a község területéről, más településekről is érkeztek érdeklődők. A rendezvény több mint 200 döntés előtt álló nyolcadikos tanulónak segített.

iskolabörze
középiskola
továbbtanulás
Magyarkanizsa

Most

15:23, Frissítve: 16:50

Dulakodásig fajult a parlamenti ülés

Miután Aleksandar Vučić ismertette a Koszovóról szóló jelentést a köztársasági parlamenti képviselők rendkívüli ülésén, megkezdődött a vita a Pristinával folytatott tárgyalásokról.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.