Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Hova tovább?

2022.03.18
17:56
2022.03.18
20:22
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 20 középiskola és diákotthon részvételével tartották meg a X. Középiskolák Börzéjét Magyarkanizsán. Több mint 200 általános iskolás végzős diák vett részt a rendezvényen.

Nagy volt az érdeklődés a középiskolák börzéje iránt. Ez a környező települések közül az egyik legnagyobb és a legtöbb iskolát bemutató rendezvény. Segít a diákoknak dönteni, hogy hol és milyen szakirányt válasszanak.

Sándor Valentina,tanuló, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Nagyon jók ezek az események, tetszenek. Én igazából Törökkanizsán gondolkodom, a cukrász szakon és a közlekedésin.”

A nyolcadikosok iskolaválasztásában a középiskolások is segítettek. Farkas Luca a zentai Gimnáziumot képviselte: „Én nagyon szeretem, oda járok egy éve, elsős vagyok. Nagyon ajánlom mindenkinek, ez egy olyan hely, ahonnan bárhová lehet tovább menni.”

Nagy a választék a topolyai Mezőgazdasági Iskolában szakmák terén. A tanulók számára igen vonzó az iskola, csaknem 500 gyereket tanítanak. Az oktatási központ tavaly kapott egy diákotthont is.

Dr. Pósa Attila, állatorvos tanár, Mezőgazdasági iskola és Diákotthon, Topolya: „A Diákotthonban 102 tanulót tudunk fogadni, osztályonként pedig 30-30 diákot fogunk, tehát ha beszorozzuk, 120-150 elsős szokott minden évben beiratkozni iskolánkba.”

A tizedik alkalommal megszervezett börzén több mint 15 középiskola, gimnázium képviseltette magát, illetve 4 kollégium mutatkozott be.

Szepesi Zoltán, igazgató, Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola, Magyarkanizsa: „Kizárólag szerbiai középiskolákat szoktunk hívni és vendégül látni, és úgy érzem, hogy elsődleges feladatunk, hogy az itteni továbbtanulási lehetőségekről tájékoztassuk a tanulóinkat.”

A börzére nem csak a község területéről, más településekről is érkeztek érdeklődők. A rendezvény több mint 200 döntés előtt álló nyolcadikos tanulónak segített.

iskolabörze
középiskola
továbbtanulás
Magyarkanizsa

Most

17:49

A fogamzásgátlás világnapja

A Fogamzásgátlás Világnapján az Újvidéki Egészségház előadást tartott középiskolások számára, ahol a résztvevők megtanulhatták, hogyan éljenek felelősségteljes nemi életet és milyen módszerekkel védekezhetnek.

Népszerű

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.