Ugrás a tartalomra
pixabay/dimitrisvetsikas1969

Hova utazhatnak a szerbiaiak teszt nélkül?

2020-09-08
10:34
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb állampolgárok 18 országba utazhatnak kötelező PCR-teszt és más feltételek teljesítése nélkül, jelenleg pedig mintegy 75 ezren nyaralnak külföldön - mondta a közmédiának Aleksandar Seničić.

Az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója kiemelte, 25 ezren utaztak el utazási irodán keresztül, míg sokan saját maguk szervezték le a nyaralásukat. Számos szerbiai polgár van Montenegróban, valamint azokban a környező országokban, amelyekbe el lehetett utazni az elmúlt időszakban - tette hozzá Seničić. Törökországba, Bulgáriába, Albániába és Bosznia-Hercegovinába is be lehet lépni PCR-teszt nélkül, így ezekben az országokban is sok szerb turista tartózkodik jelenleg - emelte ki.

A turistákat mindig figyelmeztetik az adott ország járványügyi helyzetére, az ő kötelességük pedig az, hogy informálódjanak a helyszínen - emlékeztetett az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója, Aleksandar Seničić: „A legnagyobb gond a bizonytalanság, a várakozás, az, hogy nem tudjuk, meddig fog ez tartani, milyen módon tudunk majd utazni, dolgozni, élni a következő években. Ami a turisztikai szektort illeti, valóban katasztrofális helyzetben van az egész világon, nem csak Szerbiában, de Szerbiában is katasztrofálisnak mondható a helyzet. Az utóbbi öt hónapban nekünk szinte semmilyen bevételünk nem volt, a turisztikai iparban a forgalom esése több mint 90 százalékos.”

Szerbia
koronavírus
koronavírusteszt
utazás
Utazási Irodák Szerbiai Szövetsége
Aleksandar Seničić

Most

Népszerű

Halálos kimenetelű baleset Hajdújárás és Palics között

Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt ma délelőtt Palics és Hajdújárás között. A két települést összekötő felüljárón egy 53 éves férfi Ford Fiesta típusú gépkocsijával elgázolt egy 58 éves kerékpáros nőt, aki a helyszínen életét vesztette.