Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Humanitárius szervezetek együttműködése

2019-05-13
15:24
2019-05-13
18:41
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Katolikus Karitász az itteni rokonszervezet munkáját méri fel.

A horgosi Bárka és a magyarkanizsai Fészek napközibe is ellátogattak ma a magyarországi Katolikus Karitász helyi szervezeteinek vezetői. A cél az, hogy a szerbiai Caritas munkájáról tájékozódjanak, együttműködési lehetőségeket keressenek. A magyarországi vendégek a szociális intézmények munkájába is betekintést nyertek. Magyarkanizsa után az elkövetkező napokban az illetékesek ellátogatnak még Zentára, Óbecsére, Dreára, Csantavérre, Szabadkára, Újvidékre, Muzslyára és Nagybecskerekre is.

Écsy Gábor, igazgató, Katolikus Karitász, Magyarország:
„Megnézzük a határ innenső oldalán, hogyan működnek a szociális intézmények, az itteni Caritas milyen feladatokat lát el, és azt is keressük, hogy a magyarországi Karitász hogyan kapcsolódhat be ezeknek a feladatoknak az ellátásába, mivel segítheti az itteni szociálisan nehezebb helyzetben levő embereket.”

humanitárius
Katolikus Karitász
Caritas

Most

19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.