Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Humanitárius szervezetek együttműködése

2019-05-13
15:24
2019-05-13
18:41
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Katolikus Karitász az itteni rokonszervezet munkáját méri fel.

A horgosi Bárka és a magyarkanizsai Fészek napközibe is ellátogattak ma a magyarországi Katolikus Karitász helyi szervezeteinek vezetői. A cél az, hogy a szerbiai Caritas munkájáról tájékozódjanak, együttműködési lehetőségeket keressenek. A magyarországi vendégek a szociális intézmények munkájába is betekintést nyertek. Magyarkanizsa után az elkövetkező napokban az illetékesek ellátogatnak még Zentára, Óbecsére, Dreára, Csantavérre, Szabadkára, Újvidékre, Muzslyára és Nagybecskerekre is.

Écsy Gábor, igazgató, Katolikus Karitász, Magyarország:
„Megnézzük a határ innenső oldalán, hogyan működnek a szociális intézmények, az itteni Caritas milyen feladatokat lát el, és azt is keressük, hogy a magyarországi Karitász hogyan kapcsolódhat be ezeknek a feladatoknak az ellátásába, mivel segítheti az itteni szociálisan nehezebb helyzetben levő embereket.”

humanitárius
Katolikus Karitász
Caritas

Most

15:18, Frissítve: 15:40

Családi nap a Makkhetesen

Főzőverseny, kirakodóvásár, élőzene és gazdag művelődési műsor fogadta azokat, akik ma ellátogattak Szabadka makkhetesi helyi közösségébe.
14:45

Két ország, egy ellenőrzés

Holnaptól az észak-macedón és a szerb rendőrök egy épületben, közösen és egyszerűsítve végzik majd a határellenőrzést Tabanovcénél, illetve Preševónál.

Népszerű

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.

Tűz Szabadkán

Több autó is kiégett tegnap Szabadkán, a sugárút közelében, amikor kigyulladt a központi garázs a Šumska utcában.