Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Húsvét a bajmoki gerontológiai klubban

2019-04-22
14:33
2019-04-22
18:22
Forrás
Pannon RTV
Vidáman ünnepeltek Bajmokon a legidősebb polgárok a helyi gerontológiai klubban. Nenad Ivanišević elmondta, minden évben megünneplik a vízbehányó hétfőt, a húsvéti locsolás napját.

A szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója azt is hozzátette, nagyon fontos, hogy minden ünnepet megtartsanak a hagyományok szerint.

Nenad Ivanišević, igazgató, Gerontológiai Központ, Szabadka: „A gerontológiai klub célja, hogy a legidősebb polgárok barátkozhassanak, de ugyanakkor a hagyományok megőrzése is fontos. A bajmoki Gerontológiai Klub volt az első olyan klub, amely egy európai uniós projekt részese volt, amely a magyarországi kollégákkal azt a célt tűzte ki, hogy megőrizze a régióban a régi kézművességet, a tradíciókat.”

Bajmok

Most

14:33, Frissítve: 16:17

Magyar pártok az EP-választáson

Hogy áll össze az Európai Parlament? Hány képviselő van, hány a magyar? Összefoglalónkból kiderül, melyik magyar pártoknak volt képviselőjük az előző EP-ben, és melyik pártcsaládokkal dolgoztak.

Népszerű

Ebolagyanús pácienset kezelnek

Elszabadult a kongói Ebola-járvány

Megfékezhetetlenné vált a Kongói Demokratikus Köztársaságban kitört Ebola-járvány, s a helyzet olyan súlyos lehet, mint a 2013-2016 közötti, három államra kiterjedő egészségügyi válság idején volt.