Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Húsvét a bajmoki gerontológiai klubban

2019-04-22
14:33
2019-04-22
18:22
Forrás
Pannon RTV
Vidáman ünnepeltek Bajmokon a legidősebb polgárok a helyi gerontológiai klubban. Nenad Ivanišević elmondta, minden évben megünneplik a vízbehányó hétfőt, a húsvéti locsolás napját.

A szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója azt is hozzátette, nagyon fontos, hogy minden ünnepet megtartsanak a hagyományok szerint.

Nenad Ivanišević, igazgató, Gerontológiai Központ, Szabadka: „A gerontológiai klub célja, hogy a legidősebb polgárok barátkozhassanak, de ugyanakkor a hagyományok megőrzése is fontos. A bajmoki Gerontológiai Klub volt az első olyan klub, amely egy európai uniós projekt részese volt, amely a magyarországi kollégákkal azt a célt tűzte ki, hogy megőrizze a régióban a régi kézművességet, a tradíciókat.”

Bajmok

Most

12:26, Frissítve: 12:36

Fokozódik a forgalom a szerbiai utakon

A hétvégén a turisták és a hazatérő vendégmunkások újabb áradata várható, ezért fokozott forgalomra kell készülnünk az utakon, tájékoztatott a Szerbiai Motoros Szövetség.
11:27, Frissítve: 11:40

Magyar sikerek, szerb kiesés az Európa Ligában

A szerb csapatok közül a nisi Radnički lépett pályára, de búcsúra kényszerült, hiszen 2:2-re végzett a Flora Tallinn ellen. Mindhárom magyar csapat továbbjutott a labdarúgó Európa-ligában.
11:17, Frissítve: 11:23

Magyarországon a csantavéri bérgyilkos

Magyarországra hozták Dér Csabát, a csantavéri bérgyilkost. A két gyilkossággal gyanúsított férfit márciusban fogták el Prágában, most kommandósok hozták a határig.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.