Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

Húsvét a bajmoki gerontológiai klubban

2019-04-22
14:33
2019-04-22
18:22
Forrás
Pannon RTV
Vidáman ünnepeltek Bajmokon a legidősebb polgárok a helyi gerontológiai klubban. Nenad Ivanišević elmondta, minden évben megünneplik a vízbehányó hétfőt, a húsvéti locsolás napját.

A szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója azt is hozzátette, nagyon fontos, hogy minden ünnepet megtartsanak a hagyományok szerint.

Nenad Ivanišević, igazgató, Gerontológiai Központ, Szabadka: „A gerontológiai klub célja, hogy a legidősebb polgárok barátkozhassanak, de ugyanakkor a hagyományok megőrzése is fontos. A bajmoki Gerontológiai Klub volt az első olyan klub, amely egy európai uniós projekt részese volt, amely a magyarországi kollégákkal azt a célt tűzte ki, hogy megőrizze a régióban a régi kézművességet, a tradíciókat.”

Bajmok

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.