Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Húsz évvel ezelőtt helyt állt a Szerb Katonaság

2019-03-23
12:25
2019-03-23
12:33
Forrás
Szerbiai RTV
19 NATO tagállam vett részt Szerbia bombázásában '99-ben. 20 évvel ezelőtt a látható túlerő ellenére a Szerb Katonaság mégis helyt állt.

Mindenki készen állt a feladatra és senki sem mondott nemet - jelentette ki Dejan Vasiljević, a Szerbiai Katonaság légvédelmi parancsnoka a Szerbiai RTV műsorában: „Mindannyiunknak ugyanaz volt a feladata nagyon összetett körülmények között, nagyon rövid időnk volt előkészíteni a repülőgépeket, a repülőgépek felfegyverezését, bevetés közbeni és taktikai módosítások a vadászrepülőknél, amelyek feladatokat hajtottak végre. Amire nagyon emlékszem, hogy senki nem mondta, hogy nem bírom, nem akarom, senki nem ment betegszabadságra. Mindannyian készen álltunk, voltak, akik többször is bevetésre akartak menni, egyszerűen az a szellem, az akarat, hogy megvédjük az országot, mindennél erősebb volt.”

NATO-bombázás
katonaság

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.