Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Húsz fiatal konfirmált Bácsfeketehegyen

2019-06-02
16:00
2019-06-02
17:54
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi istentiszteleten konfirmált ma 20 fiatal Bácshfeketehegyen. A közösség előtt tett fogadalom során a konfirmandusok elkötelezték magukat amellett, hogy a református egyház hűséges hívei lesznek.

A konfirmálás a református hitélet egyik legjelentősebb eseménye. Ugyanilyen jelentős a többségében református bácsfeketehegyi közösség számára is. Ilyenkor a külföldi munkavállalók is haza kívánkoznak, haza utaznak.

Tumbász Daniella, szülő, Németország: „Amikor megtudtuk, hogy a generációnak a java része mindenki hazajön, mi is érdeklődtünk, hogy lehetséges-e és amikor engedélyezték, akkor mi is időpontot kértünk, mindent egyeztettünk, és hazajöttünk.”

A a bácsfeketehegyi református templomban a szertartás a konfirmandusok ünnepélyes bevonulásával kezdődött, majd az igehirdetés után a fiatalok a hittan órákon tanult egyházi ismeretekről tettek tanúbizonyságot.
Verbászi Adél, konfirmandus, Bácsfeketehegy: „ Ilyenkor mindenki egy kicsi izgul. Fogadalmat teszek a jelen levők előtt. Mindenki izgul, de utána megkönnyebbülés lesz, hogy elmondtad, lekonfirmáltál.”

A felnőtté válás során háromszor kell mindenkinek bizonyítani a hitét. Hitbeli megerősítést először a kereszteléssel nyernek a keresztyének.
Orosz Attila, bácskai református esperes, Bácsfeketehegy: „A második fokozata ennek a megerősítésnek itt történik ezen az istentiszteleten, amikor a gyerekek maguk tesznek bizonyságot arról, hogy Krisztusnak hűséges tanítványai, a református anyaszentegyházunknak hűséges hívei lesznek.”

Egy hét múlva, pünkösd vasárnapján az ünnepi istentiszteleten a fiatalok első úrvacsora felvétele után felnőttként léphetnek be az egyházi közösség életébe.

Bácsfeketehegy
konfirmáció
Orosz Attila

Most

11:35, Frissítve: 11:42

Kezdődik a csillagászati ősz

Szeptember 23-án délelőtt 9:50-kor érik ismét merőlegesen a Nap sugarai az Egyenlítőt. Ez az időpont az őszi napéjegyenlőség, ezzel pedig csillagászati értelemben is kezdetét veszi az ősz.
11:13, Frissítve: 11:20

New Yorkba utazik Aleksandar Vučić

A szerb államfő részt vesz az Egyesült Nemzetek Szervezete Közgyűlésének 74. ülésszakán. A központi téma a klímaváltozás lesz, de szóba kerül majd a koszovói kérdés rendezése is.
10:10, Frissítve: 10:18

Szükségünk lesz az esernyőre

A beboruló égboltból hétfőn több helyen várható eső, zápor. A nappali hőmérsékletek visszaesnek, az éjszakák ugyanakkor enyhülnek.
09:33

Ma van az autómentes nap

A világnapot 1998 óta minden évben szeptember 22-én tartják. A jeles nap célja, hogy felhívja a figyelmet a környezettudatosabb közlekedésre.
09:30, Frissítve: 09:55

Törték a kukoricát Tordán

Jó időben, sok vendége volt a Kukoricafesztiválnak Tordán. Kézi kukoricatörésben 12 hazai, anyaországi és romániai csapat mérte össze ügyességét.

Népszerű