Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Húsz fiatal konfirmált Bácsfeketehegyen

2019-06-02
16:00
2019-06-02
17:54
Forrás
Pannon RTV
Ünnepi istentiszteleten konfirmált ma 20 fiatal Bácshfeketehegyen. A közösség előtt tett fogadalom során a konfirmandusok elkötelezték magukat amellett, hogy a református egyház hűséges hívei lesznek.

A konfirmálás a református hitélet egyik legjelentősebb eseménye. Ugyanilyen jelentős a többségében református bácsfeketehegyi közösség számára is. Ilyenkor a külföldi munkavállalók is haza kívánkoznak, haza utaznak.

Tumbász Daniella, szülő, Németország: „Amikor megtudtuk, hogy a generációnak a java része mindenki hazajön, mi is érdeklődtünk, hogy lehetséges-e és amikor engedélyezték, akkor mi is időpontot kértünk, mindent egyeztettünk, és hazajöttünk.”

A a bácsfeketehegyi református templomban a szertartás a konfirmandusok ünnepélyes bevonulásával kezdődött, majd az igehirdetés után a fiatalok a hittan órákon tanult egyházi ismeretekről tettek tanúbizonyságot.
Verbászi Adél, konfirmandus, Bácsfeketehegy: „ Ilyenkor mindenki egy kicsi izgul. Fogadalmat teszek a jelen levők előtt. Mindenki izgul, de utána megkönnyebbülés lesz, hogy elmondtad, lekonfirmáltál.”

A felnőtté válás során háromszor kell mindenkinek bizonyítani a hitét. Hitbeli megerősítést először a kereszteléssel nyernek a keresztyének.
Orosz Attila, bácskai református esperes, Bácsfeketehegy: „A második fokozata ennek a megerősítésnek itt történik ezen az istentiszteleten, amikor a gyerekek maguk tesznek bizonyságot arról, hogy Krisztusnak hűséges tanítványai, a református anyaszentegyházunknak hűséges hívei lesznek.”

Egy hét múlva, pünkösd vasárnapján az ünnepi istentiszteleten a fiatalok első úrvacsora felvétele után felnőttként léphetnek be az egyházi közösség életébe.

Bácsfeketehegy
konfirmáció
Orosz Attila

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.