Ugrás a tartalomra
Wikipedia

Huszonöt éves a belgrádi Magyar Tanszék

2019.11.27
20:45
Forrás
Vajdaság Ma
A tanszéket Sava Babić irodalomtörténész és műfordító alapította 1994-ben azzal a céllal, hogy kinevelje a magyar nyelv és kultúra szerb anyanyelvű szakértőit.

Az intézmény a magyar irodalom, nyelv, kultúra és hagyomány ismertetését és népszerűsítését szolgálja. Az évfordulót a tanszék nemzetközi konferenciával ünnepli november 29–én és 30-án a belgrádi Filológiai Karon. Marko Čudić tanszékvezető elmondta, magyarországi, romániai, szlovákiai, ausztriai, norvégiai, oroszországi, szlovéniai, horvátországi és szerbiai irodalmárok, nyelvészek, művelődéstörténészek és műfordítók tartanak majd előadást. A megnyitón többek között felszólal Sava Babić özvegye is.

Belgrád
Magyar Tanszék
Sava Babić
Filológiai Kar
Marko Čudić

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.