Ugrás a tartalomra
migráns
Pannon RTV/Szalai Adrián

Idén csupán 35 menekültet fogadott be Magyarország

2019-10-02
10:46
2019-10-02
10:53
Forrás
Euronews
Magyarország idén 35 menekültet fogadott be, tette közzé az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság.

Augusztus végéig 476 menekültkérelmet kellett elbírálnia a magyar hatóságoknak. Közülük 35 kérelmet bírált el a hatóság pozitívan, vagyis az összes leadott kérelmek 7 százalékát.

Ez a szám nem valószínű, hogy 50-55 főnél nagyobbra nő az év végéig - állítják az illetékesek. A fenti adatok azt mutatják, hogy sokkal kevesebb a menedékkérő, és a hatóság is minden korábbinál szigorúbb, hiszen tavaly még 32 százalékban, az előtt pedig 20 százalékban fogadta el a beadott menedékkérelmeket. A fentiek ellenére szeptember 5-én újabb fél évvel meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, amelyet legelőször még 2016 márciusában vezettek be.

Magyarország
migránsok
Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.