Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Idén is gyűjtik a búzaadományokat Vajdaságban a Magyarok kenyeréhez

2022.06.28
17:45
2022.06.28
17:53
Forrás
Pannon RTV
A Magyarok Kenyere akcióban idén is megszervezi a búzaadományok begyűjtését a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége.

A termelők adományaikat a helyi gazdaszervezeteknél, illetve a helyi falugazdász irodáknál jelenthetik be július 26-ig. A személyes átvételre július 26-án 8 és 13 óra között lesz lehetőség Zentán a Mária utca 42. szám alatt.

A búzát a Borsos malomban cserélik majd lisztre, amelyet civil szervezeteknek, diákotthonoknak, sérült gyerekekkel foglalkozószervezeteknek, lurkóházaknak és nagycsaládos egyesületeknek ajánlják fel.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Törökbecsén is várják a búzaadományokat a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági akcióhoz

A programhoz a törökbecsei kisgazdák idén második alkalommal csatlakozhatnak. A gazdálkodókat a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület székházában keddenként 8 és 13 óra között fogadják, ahova a jótékonykodók július 5-én, 12-én és 19-én vihetik be búzaadományaikat. Fehér Kálmán falugazdász kiemelte, hogy a programhoz évről évre többen csatlakoznak, aminek köszönhetően Vajdaságban tavaly mintegy 25 tonna búzát sikerült begyűjteniük, amelyhez a törökbecsei kisgazdák 150 kilogramm kenyérgabonával és tönkölybúzával járultak hozzá.

Magyarok Kenyere program
magyarok kenyere
búzaadomány

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.