Ugrás a tartalomra
Pixabay

Idén is lesz ballagás és érettségi bál, sőt osztálykirándulás is

2020-06-01
16:49
2020-06-01
17:43
Forrás
Pannon RTV
Napokon belül megkezdődik a kis- és nagyérettségi, és június 15. után a hagyományoknak megfelelően búcsúzhatnak el egymástól a végzős diákok, természetesen a járványügyi intézkedések betartásával.

Az osztálykirándulás is engedélyezett, de idén csak szerbiai úti célt választhatnak a tanulók.

A megszokottnál kicsivel később, de idén is szervezhetnek búcsúestet a nyolcadikosok és az érettségizők. Bár a járvány megváltoztatta a tanév utolsó két hónapját, és a tanulók másként készültek a záróvizsgára, a korábbi évekhez hasonlóan búcsúzhatnak el osztálytársaiktól és tanáraiktól. Már június végén megtarthatják a ballagást és a közös esti szórakozást.

Aleksandar Pajić középiskolai oktatásért felelős miniszteri tanácsos: „A kisérettségizők iskolájuk nagyobb termeiben, dísztermeiben, sportcsarnokában vagy a falusi művelődési otthonokban ünnepelhetnek az óvintézkedések maximális betartása mellett. A végzős középiskolások az érettségi bált vendéglőkben, éttermekben tarthatják meg, ugyancsak tiszteletben tartva az egészségügyi óvintézkedéseket, az ajánlás szerint június 15. után.”

A tanulók, főként az érettségizők számára örömhír, hogy osztálykirándulást is szervezhetnek, természetesen csak Szerbia területén – fűzte hozzá Aleksandar Pajić: „A kirándulások és az ún. iskola a természetben is megszervezhető, június 1-je és augusztus 31. között. Ezt javasoljuk az iskoláknak. A végzős középiskolások számára, akik máskor külföldre is utazhattak, idén ez tilos. A tervezett kirándulások helyett szerbiai úti célt kell választaniuk.”

A napokban visszatérnek az iskolapadokba a nyolcadikosok és a végzős középiskolások, hiszen még előttük áll a kis- és nagyérettségi. Utána a többi tanuló is javíthat az osztályzatain.

ballágás
érettségi
osztálykirándulás
Aleksandar Pajić

Most

20:09, Frissítve: 20:16

Ülőtüntetés Belgrádban

Ülőtüntetést tartanak jelenleg Belgrádban. Ahogyan az elmúlt két napban, ma is összegyűltek az emberek a köztársasági parlament épülete előtt, ezúttal azonban ülve demonstrálnak a legtöbben.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.