Ugrás a tartalomra

Idén is lesz ballagás és érettségi bál, sőt osztálykirándulás is

2020.06.01
16:49
2020.06.01
17:43
Forrás
Pannon RTV
Napokon belül megkezdődik a kis- és nagyérettségi, és június 15. után a hagyományoknak megfelelően búcsúzhatnak el egymástól a végzős diákok, természetesen a járványügyi intézkedések betartásával.

Az osztálykirándulás is engedélyezett, de idén csak szerbiai úti célt választhatnak a tanulók.

A megszokottnál kicsivel később, de idén is szervezhetnek búcsúestet a nyolcadikosok és az érettségizők. Bár a járvány megváltoztatta a tanév utolsó két hónapját, és a tanulók másként készültek a záróvizsgára, a korábbi évekhez hasonlóan búcsúzhatnak el osztálytársaiktól és tanáraiktól. Már június végén megtarthatják a ballagást és a közös esti szórakozást.

Aleksandar Pajić középiskolai oktatásért felelős miniszteri tanácsos: „A kisérettségizők iskolájuk nagyobb termeiben, dísztermeiben, sportcsarnokában vagy a falusi művelődési otthonokban ünnepelhetnek az óvintézkedések maximális betartása mellett. A végzős középiskolások az érettségi bált vendéglőkben, éttermekben tarthatják meg, ugyancsak tiszteletben tartva az egészségügyi óvintézkedéseket, az ajánlás szerint június 15. után.”

A tanulók, főként az érettségizők számára örömhír, hogy osztálykirándulást is szervezhetnek, természetesen csak Szerbia területén – fűzte hozzá Aleksandar Pajić: „A kirándulások és az ún. iskola a természetben is megszervezhető, június 1-je és augusztus 31. között. Ezt javasoljuk az iskoláknak. A végzős középiskolások számára, akik máskor külföldre is utazhattak, idén ez tilos. A tervezett kirándulások helyett szerbiai úti célt kell választaniuk.”

A napokban visszatérnek az iskolapadokba a nyolcadikosok és a végzős középiskolások, hiszen még előttük áll a kis- és nagyérettségi. Utána a többi tanuló is javíthat az osztályzatain.

érettségi
osztálykirándulás
Aleksandar Pajić

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű