Ugrás a tartalomra

Idén is megválasztják a nemzet háziorvosát

2019.07.29
11:13
2019.07.29
11:24
Forrás
MTI
A díjra határon túli praxisokat is lehet ajánlani.

Az első körben történeteket várnak az orvosokról, amelyek az emberségéről, alázatáról, szolgálatkészségéről tanúskodnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kiírására szeptember 14-ig lehet ajánlásokat tenni. Zsűri választja ki azt a tíz magyarországi és tíz határon túli háziorvost, akikre két héten keresztül lehet szavazni. A szavazás október 5-én zárul, a díjátadó pedig a hónap végén lesz.

A pályázat eddig az Év praxisa néven futott, idéntől azonban egységesen A nemzet háziorvosa elnevezést viseli.

nemzet
háziorvos
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.