Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Idén nevezték be a legtöbb mintát a bácskossuthfalvi pálinkafesztiválra

2023.02.05
09:55
2023.02.05
17:31
Forrás
Pannon RTV
Több mint 900 különböző pálinka közül válogathatott, aki ellátogatott a rendezvényre, amelyet az Echo Gyermek- és Ifjúsági Központban tartottak. A pálinkamintákat zsűri értékelte, egyénileg és különböző kategóriákban is díjakat osztottak.

A különleges párlatok mellett házias ízek is várták a látogatókat Bácskossuthfalván. A választék igen széles volt, hiszen az érdeklődők több mint 900 pálinkakülönlegességet kóstolhattak meg. Egyebek mellett birs, tölgyfahordóban érlelt meggy és törkölypálinka is választható volt, a bátrabbak például a banán-, az eper- és a paprikapálinkát is kipróbálhatták. Az első helyet a pálinkafesztiválon a királyhalmi Kovács Róbert szerezte meg. Szerinte nincs különösebb titka a jó pálinkának, csak a jó gyümölcs és az odafigyelés.

Kovács Róbert, versenyző, Királyhalom: „Jó gyümölcsből kell készíteni, nem szabad semmi rosszat beletenni, oda kell figyelni mindenre, és nincs semmi gond.”

Januskó József 31 pálinka mintát küldött be, ezzel elnyerte a legtöbb mintát beküldőnek járó díjat.

Januskó József, versenyző, Bácskossuthfalva: „Mindig megpróbáltam, hogy na még ezt, na még azt, és akkor összeszaporodott, hogy 31 mintát bírtam a likőrökkel együtt beküldeni.”

Vajdasági finomságokból is bőven kóstolhattak az érdeklődők. A kiállítok standjáról fánkot, kolbászt és hurkát, valamint savanyúkáposztát is lehetett vásárolni. A legkisebbek táncos és énekes produkcióval készültek.

Fábrik Attila, szervező: „Az idei rendezvényre rekordszámú minta érkezett, ugye 950 minta, majd ezer minta érkezett. Hét országból jött ez a sok minta, az érmekre meg úgy mondanám, hogy mindig jobbak a pálinkák, mert amikor az emberek küldik versenyre, látják, hogy hol a hiba, és akkor így mi is tudunk nekik segíteni, hogy mit kellene neki másképp csinálni, hogy jobb legyen az a pálinka.”

Az eseményen Juhász Bálint, a VMSZ Intézőbizottságának elnöke tartott alkalmi beszédet.

„Azt gondolom, hogy nagyon fontos üzenete van a pálinkafesztiválnak, még pedig, hogy a vajdasági pálinka világmárka.”

A díjkiosztó után zenés mulatozás kezdődött. A szervezők abban bíznak, hogy a jövőben a rendezvény még jobban kinőheti magát, és egy nagyobb teremben, több kiállítóval várhatják a Bácskossuthfalvára látogatókat.

Bácskossuthfala
pálinkafesztivál
pálinka
Echo Gyermek- és Ifjúsági Központ
Juhász Bálint
VMSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.