Ugrás a tartalomra
ringato.hu

Idén online tartják a Ringató módszertani tanfolyamot

2020.08.04
17:41
2020.08.04
17:48
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal vehetnek részt külhoni magyar pedagógusok a Ringató foglalkozásvezető képzésén - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a magyar nemzetpolitikai államtitkárság.

A Ringató nevű módszertani tanfolyamot idén rendhagyó módon online tartják. Az augusztus 3-7. között zajló online tanfolyamon idén 20 határon túli pedagógus vesz részt, a Kárpát-medence mellett idén első alkalommal a diaszpórából is. Az egyhetes képzést az idei évben is Gállné Gróh Ilona, a Ringató program megalkotója tartja. A külhoniaknak szóló tanfolyam célja az intézményválasztás előtt álló kisgyermekes családok közösséggé szervezése, a magyar közösségek erősítése a Ringató program módszerein keresztül, az anyanyelvhasználat terjesztése, valamint a magyar népdalok megismertetése és megőrzése a külhoni magyar régiókban is. A képzés során a módszertan elméletének megismerése mellett a résztvevők helyzetgyakorlatokat, játékokat, és dalokat sajátíthatnak el, melyeket a későbbiekben a saját foglalkozásaikon is használhatnak.

Ringató
módszertani tanfolyam

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.