Ugrás a tartalomra
ringato.hu

Idén online tartják a Ringató módszertani tanfolyamot

2020-08-04
17:41
2020-08-04
17:48
Forrás
Pannon RTV
Negyedik alkalommal vehetnek részt külhoni magyar pedagógusok a Ringató foglalkozásvezető képzésén - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a magyar nemzetpolitikai államtitkárság.

A Ringató nevű módszertani tanfolyamot idén rendhagyó módon online tartják. Az augusztus 3-7. között zajló online tanfolyamon idén 20 határon túli pedagógus vesz részt, a Kárpát-medence mellett idén első alkalommal a diaszpórából is. Az egyhetes képzést az idei évben is Gállné Gróh Ilona, a Ringató program megalkotója tartja. A külhoniaknak szóló tanfolyam célja az intézményválasztás előtt álló kisgyermekes családok közösséggé szervezése, a magyar közösségek erősítése a Ringató program módszerein keresztül, az anyanyelvhasználat terjesztése, valamint a magyar népdalok megismertetése és megőrzése a külhoni magyar régiókban is. A képzés során a módszertan elméletének megismerése mellett a résztvevők helyzetgyakorlatokat, játékokat, és dalokat sajátíthatnak el, melyeket a későbbiekben a saját foglalkozásaikon is használhatnak.

Ringató
módszertani tanfolyam

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.