Ugrás a tartalomra
Breki

Idén is szervez ingyenes egyetemi felvételi előkészítőt az MNT

2019-01-22
20:31
2019-01-22
21:10
Forrás
Pannon RTV
Az előadások célja, hogy az érettségizőket minél jobban felkészítse a szerbiai egyetemek felvételi vizsgáira. A tanulók 14 tantárgy közül választhatnak. Regisztrálni a breki.mnt.org.rs honlapon.

A felkészítőre online kell regisztrálni az MNT diákportálján, a breki.mnt.org.rs honlapon 2019. január 31-ig. A felkészítő 2019. február 4-én kezdődik. A tanfolyam egy része online történik, a második részben pedig tantermi foglalkozások lesznek Szabadkán, Zentán és Újvidéken. Érdeklődni a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában lehet munkanapokon a 024/524-534-es telefonszámon vagy a breki.mnt@gmail.com e-mail címen.

De Negri Ibolya, a Végrehajtó Bizottság tagja, MNT: „Már megnyitottuk a portált, a Magyar Nemzeti Tanács honlapján van egy breki portál, amelyen lehet regisztrálni. Ha regisztráltak, két tantárgyat ki tudnak választani az érettségizők, nyilván annak függvényében, hogy melyik egyetemre fognak iratkozni. A 14 tantárgy pedig lefedi a társadalmi és természeti egyetemeken a felvételit. Felsorolnám, hogy melyek is azok: magyar nyelv és irodalom, angol és német nyelv, történelem, földrajz, számítástechnika és informatika, kémia, biológia, fizika, pszichológia, szociológia, alkotmány és állampolgári jogok, matematika, valamint közgazdaságtan.”

Magyar Nemzeti Tanács
egyetemi felvételi előkészítő tanfolyam
De Negri Ibolya

Most

Népszerű

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.