Ugrás a tartalomra

Idős, beteg házaspár kér segítséget Szabadkán (videó)

2017-06-14
08:22
Az évek folyamán nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mindketten betegek, a kis nyugdíj szinte még a gyógyszerekre sem elég
Az évek folyamán nehéz anyagi helyzetbe kerültek, mindketten betegek, a kis nyugdíj szinte még a gyógyszerekre sem elég. Egy rozzant, düledező házban lakik a szabadkai Kökény házaspár. Ez sem az övék, az önkormányzattól kapták. Felújításra szorulna, de nincs miből. Ebédet főzött ottjártunkkor az idős asszony, körömpaprikást. Ma hús is került az asztalra. „Az első nyugdíjból kapok 1460 dinárt. Éppen tegnap hozta a postás. De meddig tart az? Ma vettem krumplit, uborkát kis salátának, meg disznókörmöt.” A nyugdíj többi részét levonta a bank. Tavaly hitelt kellett felvenniük, hogy tűzrevalót és villanytűzhelyt vegyenek, valamint, hogy megjavítassák a kéményt, amit egy vihar döntött le. A nyugdíj teljes összege sem lenne túl sok, mindössze 16 ezer dinár. A második részletből nincs levonásuk, így 25-én 8 ezer dinárt fognak kapni. Ez az összeg még a gyógyszerekre és az idős férfi ápoláshoz szükséges eszközökre sem elég. Mihályt tavaly agyvérzés érte, azóta csak pár lépés megtételére képes, a nap nagy részét ágyban fekve tölti. A házaspárnak három gyermeke van, egy lányuk és két fiuk. A lányuk külföldön él, legutóbb mikor otthon járt megbeszélte a szomszédban lévő gyógyszertár tulajdonosával, hogy adja az idős szüleinek oda hitelbe a szükséges gyógyszereket, és majd ő fizeti, de azóta nem jelentkezett. Így a tizennégyezer dináros tartozást a beteg házaspárnak kell valamikor kifizetnie. A két fiuk, amikor tud segít. „Most volt szombaton, adott kétezer dinárt, meg néha ezret, ötszázat, hol hogy.”A Kökény házaspárnak a legnagyobb segítség az anyagi támogatás lenne. Nemcsak a gyógyszertárnak tartoznak, hanem az áramszolgáltatónak is, így félő, hogy hamarosan áram nélkül maradnak. Nagy szükségük lenne élelemre, ruhára, gyógyszerre, de bármilyen segítséget elfogadnak. Aki támogatná az idős szabadkai házaspárt, azok Kökényéknél a 024-520-199-es telefonszámon jelentkezhetnek.
segítség
idős
házaspár

Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.