Ugrás a tartalomra

Idős magányosokat láttak vendégül

2018.12.24
14:51
2018.12.24
16:03
Forrás
Pannon RTV
Böjti bablevessel, mákos süteménnyel és mézeskaláccsal várták őket. A karácsonyi program a szabadkai Caritas és a kelebiai plébánia közös szervezésével valósult meg.

Mézbe mártott almával, dióval és fokhagymával várták a kelebiai Márton Áron Közösségi Házba érkezőket. Penovác Mária Csantavérről érkezett. Elmondta, számára a karácsony az év legszebb ünnepe, ezért nagyon örül annak, hogy nem kell egyedül töltenie ezt a napot: „A Caritas fölkarolt, kicsit segítenek. Ezt azt megtenni a ház körül, mert egyedül élek magányos vagyok, nem is voltam házasságban soha és templomba nagyon szeretek járni.”

Mintegy 40 szegény sorsú és magányosan élő idős embert vendégeltek meg hagyományos böjti étkekkel. Egyebek mellett az asztalra került a böjti bableves, a kalács és a mézeskalács is.

Paskó Csaba, plébános, a Caritas szabadkai elnöke: „Ezeknek az embereknek nincsenek közvetlen rokonaik, ezért a Caritas igazgatójával Ricz Gáborral leültünk, erről beszélgettünk és azt mondtam, hogy itt a Márton Áron Közösségi Ház, itt az én gasztronómiai érdekeltségem. És én mindig nagyon szeretek főzni, bárkinek, bármikor, tehát ez számomra legfáradtabb pillanatokban is a konyhában tudok igazán relaxálni és úgy gondoltam, hogy ezeket az embereket meg kell hívni.”

A szervezők azokra a rászorulókra is gondoltak, akik különböző okok miatt nem tudtak ellátogatni a közösségi házba. Nekik a délután folyamán juttatták el a karácsony böjti ebédet.

Caritas
Paskó Csaba
Márton Áron Közösségi Ház
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.