Ugrás a tartalomra

Időutazás és Festett üvegablakok konferenciája

2022.12.06
14:28
2022.12.06
20:14
Forrás
Pannon RTV
Két pályázattal is nyert a Szabadkai Városi Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának kiírásán.

Az időutazás egy időszakos tárlat, míg a Festett üvegablakok konferenciája nemzetközi jellegű, háromnapos esemény. Szerbia mellett Magyarországról, Romániából és Horvátországból érkeznek előadók.

A Szabadkai Városi Múzeum 2019 óta tagja a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének. Ennek közbenjárására készült el a pályázat, amely a magyar kultúrát, a magyar örökséget és a magyar értékeket, a Magyar Géniusz bemutatását, valamint új kulturális értékek, termékek, projekttevékenységek születésének támogatását hirdeti. A Program célja a Magyar Géniuszok, a magyar tehetségek, tudósok példáinak megjelenítése a mindennapjainkban, közvetlen környezetünkben.

Mihájlovity Anikó, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „A Magyar Géniusz brand kialakítása is igen fontos, vagyis a korábban nem tapasztalt mértékű múzeum-népszerűsítés a magyar lakosság körében, a muzeális intézményekben végzett kimagasló színvonalú tudományos és közönségkapcsolati tevékenység részére méltó infrastrukturális környezet biztosítás, illetve a pandémia utáni vidéki, múzeumi szféra újraindulásának, megújulásának elősegítése a fő célja.”

Szabadkai Városi Múzeum
Nemzeti Kulturális Alap
Génius

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.