Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Időutazás és Festett üvegablakok konferenciája

2022.12.06
14:28
2022.12.06
20:14
Forrás
Pannon RTV
Két pályázattal is nyert a Szabadkai Városi Múzeum a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiumának kiírásán.
Pannon RTV

Az időutazás egy időszakos tárlat, míg a Festett üvegablakok konferenciája nemzetközi jellegű, háromnapos esemény. Szerbia mellett Magyarországról, Romániából és Horvátországból érkeznek előadók.

A Szabadkai Városi Múzeum 2019 óta tagja a Magyar Vidéki Múzeumok Szövetségének. Ennek közbenjárására készült el a pályázat, amely a magyar kultúrát, a magyar örökséget és a magyar értékeket, a Magyar Géniusz bemutatását, valamint új kulturális értékek, termékek, projekttevékenységek születésének támogatását hirdeti. A Program célja a Magyar Géniuszok, a magyar tehetségek, tudósok példáinak megjelenítése a mindennapjainkban, közvetlen környezetünkben.

Pannon RTV

Mihájlovity Anikó, igazgató, Szabadkai Városi Múzeum: „A Magyar Géniusz brand kialakítása is igen fontos, vagyis a korábban nem tapasztalt mértékű múzeum-népszerűsítés a magyar lakosság körében, a muzeális intézményekben végzett kimagasló színvonalú tudományos és közönségkapcsolati tevékenység részére méltó infrastrukturális környezet biztosítás, illetve a pandémia utáni vidéki, múzeumi szféra újraindulásának, megújulásának elősegítése a fő célja.”

Szabadkai Városi Múzeum
Nemzeti Kulturális Alap
Génius

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.