Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ifjú fizikusok versengtek Horgoson

2021.05.21
19:41
2021.05.22
15:40
Forrás
Pannon RTV
Tizenötödik alkalommal szervezték meg a Ribár Béla Általános Iskolai fizikaversenyt Horgoson. Az eseménynek a Kárász Karolina Általános Iskola adott otthont.
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A versenyen főként észak-bácskai diákok vettek részt. A megmérettetést a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS tehetséggondozó mozgalom szervezte meg

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A Ribár Béla emlékére rendezett fizikaversenyen a csantavéri Huszta Kristóf először vett részt. Számára a fizika a legérdekesebb tantárgy. Mint mondta a mindennapi gyakorlatban is alkalmazzuk.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Csabai Bence Zentagunarasról érkezett a versenyre.

„Szeretem a fizikát, mert sokszor lehet alkalmazni a hétköznapi életben is. Gyakorlásnak igazából példákat próbálgattuk megoldani és Ribár Béla életrajzát olvastuk.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ribár Béla újvidéki fizikaprofesszor volt, de emellett aktívan népszerűsítette a fizikát a vajdasági fiatalok körében, az ő emlékére rendezik meg minden évben a versenyt. Muhi Béla szervező a feladatokat ismertette: „A gyerekeknek elsősorban gondolkodtató feladatokat adunk, utána különböző érdekességeket kell megmagyarázniuk, amelyeket mutatok nekik, vagy pedig majd utalok bizonyos természeti jelenségekre, fizikával kapcsolatban.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

A szervező hozzátette, hogy a legjobban teljesítő diákok részt vehetnek majd - amennyiben a járványhelyzet engedi - a magyarországi Öveges József Kárpát-medencei Fizikaversenyen.

Ribár Béla
fizikaverseny
Horgos
Muhi Béla

Most

13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.