Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ifjú kísérletező kutatók Zentán

2020.03.07
21:34
2020.03.07
21:39
Forrás
Pannon RTV
Fiatal fizikusok és kémikusok költöztek egy napra a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium épületébe szombaton.
Pannon RTV

A 19. alkalommal megrendezett Kovács Sztrikó Zoltán fizika-kémia diákversenyre kísérletekkel egybekötött kutatásokkal jelentkezhettek az általános iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete és a GENIUS tehetséggondozó mozgalom közös versenyére az idén széles témakörben készültek a diákok. A hanghullámok vizsgálata mellett a keményítő, valamint különböző fémek és még a hétköznapi margarin kémiai tulajdonságait is bemutatták.

Muhi Béla, szervező, elnök, GENIUS tehetséggondozó mozgalom: Azt kell mondanom, hogy a diákok valóban szó szerint vették a versenyfelhívásunkat. Tehát, hogy foglalkozzanak valami plusz dologgal, ne csak az iskolai tananyaggal, és kutatást végeznek. Ezek a kutatások a mi versenyünkön kísérletes jellegűek. Olyan kísérleteket végeznek a diákok, amelyeknek az ötletét az interneten, szakkönyvekben találják meg, vagy a felkészítő tanáruk segítségével találnak ki dolgokat. Mondhatom azt, hogy olyan részletességgel tudnak kidolgozni egy-egy témakört, hogy valóban nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy kisebb kutatásnak felelnek meg. Megállnák a helyüket még a középiskolások versenyén is.

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Genius
Kovács Sztrikó Zoltán
Fizika-kémia Diákverseny
Muhi Béla

Kapcsolódó tartalmak

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.