Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alba Roma

Igaz, hogy a koronavírus, vagy a vírus elleni védőoltás meddőséget okoz?

2021-02-23
21:12
Forrás
Pannon RTV
A világhálón sok hír és álhír is terjed ezzel a témával kapcsolatban. A Közügyek stábja körbejárta a témakört, szakemberrel is beszéltek.

A következő néhány hónapban még sok emberre veszélyt jelenthet a koronavírus-fertőzés. Ugyanakkor Szerbiában már több mint 1,2 millió védőoltást adtak be. A vakcina megjelenése óta azonban számos kérdés merül fel az emberekben. Az utóbbi időben mégis, ami leginkább foglalkoztatja a fiatalabb korosztályt, hogy vajon maga a koronavírus befolyásolja-e a termékenységet és a terhességet, illetve hogy okozhat-e meddőséget a Covid-vakcina. Az internetes honlapokon kutatva csak még inkább összezavarodik az ember, hiszen egyik oldalon azt írják, hogy sem a koronavírus, sem a védőoltás nem okoz meddőséget és nincs kihatással a magzatra sem, míg egy másik oldalon pedig pont az ellenkezőjét lehet olvasni. Talán pont ez lehet az oka annak, hogy számos kismama és friss házas bizonytalan a kérdést illetően. A téma kapcsán stábunk szakembert és babát tervező családot kérdezett.

koronavírus
koronavírus-járvány
védőoltás
meddőség

Most

20:32, Frissítve: 21:01

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.