Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ígéretet kaptak a bácsföldváriak a követelt járda kiépítésére

2021.04.01
14:29
2021.04.01
19:09
Forrás
Pannon RTV
Aláírásgyűjtésbe kezdtek Bácsföldváron, a lakosok ebben a petícióban azt követelik, hogy épüljön gyalogjárda, illetve kerékpárút a falu és a Tiszára vezető út mentén.

Az akcióra az után került sor, hogy pénteken egy sofőr ezen az úton elütött három kamaszfiút, akik közül kettő könnyebben, egy pedig életveszélyesen megsérült.

Gyér a forgalom most a Bácsföldvárt a Gyöngyszigettel összekötő úton, de egyre többen fognak ide jönni strandolni, horgászni, kirándulni. A szép időt kihasználva múlt pénteken három kiskamasz biciklizett itt szürkületben hazafelé, amikor egy gépkocsivezető elütötte őket. Ketten könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet, egy közülük azóta is válságos állapotban van. Goran Ranisavljević kisfia már otthon lábadozik.

„Hiszek abban, hogy minden jóakaratú ember ezt most olyan tragikus eseményként éli meg, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, és remélem, hogy sikerül megelőznünk azt, hogy a jövőben ilyen megtörténjen.”

A kivilágítatlan és keskeny utat szép időben sok gyalogos, kerékpáros és motorkerékpáros is használja. A közlekedés itt akkor lenne a legbiztonságosabb, ha gyalogjárda és kerékpárút is épülne az út mellett. Amíg ez meg nem történik, mindenkinek szigorúan be kell tartania a szabályokat.

Fehér László, közlekedési igazságügyi szakértő, Bácsföldvár: „A biciklisek egymás után menjenek az út jobb oldalán. Ha gyalog jönnek az út jobb oldalán gyalogoljanak az útpadkán vagy az út szélén, szintén egymás után libasorban. Aki este megy, legyen az biciklis vagy gyalogos, legyen láthatósági mellénye. Az a pár száz dinár életet ment. A gépjárművezető meg, aki levizsgázott, az tudja, hogy nem szabad gyorsan hajtani.”

Sokan adták eddig az aláírásukat a biztonságosabb közlekedést követelő petícióhoz. A szülők egy csoportját ma Dragan Tošić polgármester is fogadta. A község első embere szerint az út világítást és bicikliutat vagy járdát is kap majd, de addig sem tétlenkednek.

„A fekvőrendőröket és a közlekedési jeleket május elsejéig kihelyezzük. A munkálatokhoz szükséges műszaki projektdokumentáció és minden egyéb a következő 3-4 hónapban biztosan el fog készülni, és a munkát az év végén vagy a jövő év elején megkezdjük.”

A rendőrség a baleset után letartóztatta a járeki sofőrt, aki a gyanú szerint ittasan vezetett.

Bácsföldvár
járda
kerékpárút
bicikliút
baleset
Dragan Tošić
Fehér László

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.