Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Így is lehet életet menteni

2021.12.07
14:29
2022.05.13
12:54
Forrás
Pannon RTV
Önkéntes véradási akciót szerveztek Horgoson. A Művészetek Házban 39 polgár döntött úgy, hogy részt vesz az akción.
Pannon RTV/Apczi Jenő

A Magyarkanizsai Vöröskereszt és a Szabadkai Transzfúziós Szolgálat ebben az évben az utolsó véradási akcióját szervezte meg Horgoson.

Pataki Mária, Horgos: „2009 óta adok vért. Én most úgy érzem, hogy talán egyszer valakinek tudok segíteni, akkor már az megérte.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Dávid József középiskolában adott először vért. Azóta igyekszik minden véradási akción részt venni. Véleménye szerint kevés az új véradó, inkább az idősebb korosztály tagjai azok, akik jelen vannak az ilyen akciókon.

„Én úgy látom, hogy a fiatalokból kevés van, inkább a 40-50 év feletti korosztály, aki megtalálható ezeken a véradásokon. Úgyhogy ha lehet, akkor én biztatnám a fiatalokat, hogy jöjjenek és adjanak vért.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A véradási akciókra az idei évben is nagy hatással volt a koronavírus-járvány. A véradók közül is sokan megbetegedtek, így nem tudtak jelen lenni egy-egy akción.

Hodik Erzsébet, a Magyarkanizsai Vöröskereszt elnöke: „Az idősebb generáció ugye 65 évig tud vért adni, már abban a korban betegségek is előjönnek, és ahogy fogynak az idősek, úgy kellene, hogy feltöltődjenek. Nagyon félünk, hogy a fiatalok, akik nincsenek itt, azok hiányoznak, de hát mi mindig mindent megtettünk, és reméljük, hogy sikerül a szükséges mennyiséget biztosítani a betegeknek.”

Magyarkanizsa községben a következő véradási akcióra szerdán kerül sor Oromhegyesen.

véradás
Horgos
Vöröskereszt

Most

20:58

Újabb melegrekord dőlt meg

Ismét megdőlt a magyarországi napi melegrekord; Bács-Kiskun megyében csaknem 40 fokot is mértek - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.
18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.

Népszerű