Ugrás a tartalomra
TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/nr

Így zárult a gyermekhét Belgrádban

2020.10.11
12:29
2020.10.11
14:09
Forrás
Tanjug
A szerb elnök elbeszélgetett a gyerekekkel, akik szerinte képesek lesznek megőrizni, ugyanakkor jobbá formálni Szerbiát.
TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/nr

Szeretik a hazájukat a szerbiai gyerekek - állapította meg Aleksandar Vučić, miután beleolvasott a munkáikba. Azt mondta róluk, mind tehetségesek, kitűnő írások fiatal szerzői.

TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/nr

Szerbiában egész héten a gyerekek kerültek középpontba, ma pedig, a gyermekhét zárónapján, a szerb elnök találkozott a kicsikkel, akiket Belgrádban, a Szerbia Palotában fogadott.

TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/nr

Vučić azt mondta a gyerekeknek, jó, ha játszanak, de emellett legyenek szorgalmasak, felelősségteljesek és szeressék a hazájukat.

A szerb elnök szerint a gyerekek, akikkel találkozott, mind önbizalommal teliek, és képesek lesznek megőrizni, ugyanakkor jobbá formálni Szerbiát.

TANJUG/ANDRIJA VUKELIC/nr

Vučić a gyermekhét alkalmából tartott sajtótájékoztatóján aktuálpolitikai kérdésekről és Koszovóról is szót ejtett. Szavai szerint Szerbia kész a kompromisszumra, de az ultimátumot nem fogadja el.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Remélem, hogy az Európai Unió megérti, hogy nem írhat alá valaki egy megállapodást Brüsszelben, az EU koordinálása alatt, olyan feltételek mellett, hogy ők ezt követően elfogadnak egy nyilatkozatot arról, hogy megtagadják a Szerb Községek Közösségének felállítását, és amelyben azt mondják, hogy soha nem fogják elfogadni azt, vagy amiben azt mondják, hogy Szerbiának el kell ismernie Koszovó függetlenségét, és majd ők megalakítják a Szerb Községek Közösségét.”

gyermekhét
zárónap
zárás
Belgrád
Aleksandar Vučić
fogadás

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.