Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Illegális bevándorlókat gyűjtöttek be Makkhetesnél

2023.03.15
11:21
2023.03.15
16:15
Forrás
Pannon RTV
Csökkent ugyan a Vajdaság északi részére nehezedő migrációs nyomás, de még mindig folyamatos az illegális bevándorlók jelenléte az észak-bácskai térségben.

A szabadkai befogadóközpontban ugyan valamivel kevesebb migráns tartózkodik, a város melletti erdőben jóval többen rejtőzködnek. Ezt jelzi a mai rendőrségi akció is, amely során jelentős számú illegális bevándorlót gyűjtöttek össze a makkhetesi erdőben és befogadóközpontokba szállították őket. 

Rendőri intézkedésre ébredhettek a szabadkai erdő környékén élők. A Makkhetes városrészhez közeli erdőből rendőrautókkal és buszokkal szállították el az illegális bevándorlókat. A helyiek szerint valamivel mérséklődött a környéken felbukkanó migránsok száma, a rendőri jelenlét folyamatos. 

Szilágyi Irén: „Tulajdonképpen rendőrök vannak és megnyugvás az, hogy látjuk őket és azt, hogy itt járőröznek. Migránsokat lehet hébe-hóba látni, 2-3 embert, de valóban észre lehet venni, hogy nincsenek olyan sokan, mint amilyen sokan voltak.”  

Ennek ellenére a migránsok folyamatosan visszaszivárognak az erdőbe, a szerb-magyar határkerítéshez közeli illegális táborokba, amihez a taxisok nagyban hozzájárulnak: „Mennek továbbra is a migránsok, oda-vissza hozza őket a taxi, az utcánk szélén kiteszi őket, mennek ki az erdő felé. Éjjel-nappal ez megy.”  

A helyiek szerint a nyugalom csak ideiglenes, az elszállított migránsok ugyanis másnap taxival visszatérnek, hogy újra próbálkozzanak az illegális határátkeléssel Nyugat-Európa felé. 

illegális bevándorlás
illegális bevándorló
illegális bevándorlók
Makkhetes
Szabadka
rendőrség

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.