Ugrás a tartalomra

Indul a rendkívüli oltás második köre

2021.04.03
15:21
2021.04.04
07:29
Forrás
Pannon RTV
A hétvégén és hétfőn kapják meg a 60 évnél idősebb személyek a kínai Sinopharm által gyártott koronavírus elleni védőoltás második dózisát a rendkívüli oltási akció keretében, amelyet három héttel ezelőtt kezdtek el Csantavéren és Bajmokon.

Az illetékesek felhívják a figyelmet, hogy az érintettek a második adag oltást is ugyanott kapják meg, ahol az elsőt felvették.

Nagy volt a sor a bajmoki Egészségház épülete előtt szombat délelőtt. Azok az idős személyek vehették fel a védőoltást, akik három héttel ezelőtt, előzetes regisztráció nélkül kapták meg az első dózist a kínai oltóanyagból. A jelentkezők hálásak, hogy nem kell Szabadkára utazniuk, saját településükön is felvehetik a vakcina mindkét adagját.

Jámbor Ilona, Bajmok: „Családomat is védem, az unokáimat, magamat is, még egy picit szeretnék élni.”

Sofhauzer Matilda, Bajmok:

„Örültünk, hogy nem kell bejelentkezni, mert idősek vagyunk, ne kelljen menni Szabadkára, csak jobb itt, helyben.
- Miért vette fel a vakcinát?
- Hogy ne legyünk betegek, ha már azt mondják, hogy ezt kell, akkor kell, akkor felvesszük, meglátjuk mi lesz.”

Merkovity Ágnes, Bajmok: „Nagyon örülünk, hogy nem kell Szabadkára utazni a vakcinát felvenni, hanem itt helyben fel tudjuk venni. Igaz, hogy várni kell, de sorban állunk és felvesszük. Gyerekeim külföldön vannak, szeretnék eljutni hozzájuk, a saját védelmem, meg a gyerekeim védelme miatt, ezért veszem fel a vakcinát.”

A beoltottak elmondták, nem tapasztaltak komolyabb mellékhatásokat. Az első bejelentkezés nélküli oltásra 164 személy jelentkezett, ebből 158 személy kaphatta meg koronavírus elleni vakcinát.

Vicei Magdolna, egészségügyi nővér, Egészségház, Bajmok: „158 személy vette fel, most ez a 158 ember jön a második dózist felvenni. Holnap szintén revakcináció lesz. Holnap 120 embert várunk. Mi nagyon szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének, és minél többen felvennék.”

Három héttel ezelőtt a rendkívüli észak-bácskai oltást azért szervezték meg, mert az országos és más városok átlagához képest itt kevesebb volt azok száma, akik felvették a fertőzés elleni oltást. Az akció keretében mintegy kétezer idős személy kapta meg az oltás első adagját.

rendkívüli
oltás
Bajmok
vakcina
második
dózis
adag

Most

18:51, Frissítve: 20:49

Daloltak a dalárdások Kúlán

125 éves fennállását ünnepli idén a kúlai Bartók Béla Dalárda. A jubileum alkalmából a helyi Szent György római katolikus templomban adtak elő néhány éneket a repertoárjukból.

Népszerű