Ugrás a tartalomra

Informatika az oktatásban

2018.10.18
14:36
2018.10.18
17:26
Forrás
Pannon RTV
Nemzetközi tanácskozássorozat kezdődött a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar egyik tanterme szűkösnek bizonyult a nagyszámú érdeklődő számára, akik az Informatika az oktatásban című kiállításra voltak kíváncsiak.

Januskó Izolda, tanár, Gunaras: „Azért jöttem el a konferenciára mert ugye volt a MozaWeb-nek a kiállítása és kíváncsi voltam, hogy milyen új programok vannak az oktatásban, és nagyon kellemes időt töltöttem el, mert tényleg olyan jó alkalmazások vannak, amikkel lehet a gyermekek kreativitását fejleszteni.”

 

A bázisokként kialakított standokon összesen nyolc alkalmazást mutattak be, amelyek a látvány- és élménypedagógiában alkalmazhatók.

Horvát Krisztina, negyedéves hallgató, MTTK, Szabadka: „Arra alapozunk, hogy a motivációt keltsük fel a tanulókban, hiszen az az, ami a leginkább hiányzik. A matematikát azért élik meg nehezen, mert nem tudják vizualizálni.”

Ilyen például a robot vagy robotegér használata, mobiltelefonos alkalmazások, amelyek a kiterjesztett valóságot mutatják be vagy geometriai testek háromdimenziós bemutatása mobiltelefonon.

Námesztovszki Tímea, tanár, Topolya: „Ő egy cyber robot, ő nálunk már megtalálható. Játék üzletek árulják őket. Van egy alap felülete, egy programozható kis felülete, amin a megfelelő gombok megnyomásával utasítom a robotot arra, hogy eljusson A pontból a B-be. Matekórán az egyik feladattól eljut a helyes megoldásig, onnan új feladatot kap és halad tovább gyakorlatilag egy pályán, ami előre el van készítve.”

 

A kétnapos nemzetközi tanácskozásra a környező országokból érkeztek előadók.

Horák Rita, dékán-helyettes, MTTK Tudományügy, Szabadka: „A konferenciánk három konferenciát foglal magába. Ez egy konferencia sorozat. Magába foglalja az Interdiszciplináris tudományos konferenciánkat, a Módszertani-, és az IKT az oktatásban című konferenciát.”

A rendezvényen bemutatkozott a magyarországi mozaBook és mozaWeb kiadó is.

 

MTTK
Szabadka
informatika

Most

07:27, Frissítve: 07:39

A nap, ami csak négyévente jön el: február 29

Február az év legfurcsább hónapja. Nemcsak azért, mert rövidebb a többinél, hanem azért is, mert négyévente az egész naptárt megbolondítja: februárban van ugyanis a szökőnap, hivatalosan a szökőév toldaléknapja.
07:14, Frissítve: 07:21

A haltenyésztés új irányvonalai

A klímaváltozás okozta vízhiány, a halbetegségek, valamint a madarak okozta károk keserítik a haltenyésztők mindennapjait – hallatszott el az ágazatban dolgozók nemzetközi konferencián Nagybecskereken.

Népszerű