Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Ingyenes vércukorszint-mérést végeztek ma Magyarkanizsa községben

2018-11-15
14:53
2018-11-15
23:25
Forrás
Pannon RTV
A cukorbetegség világnapja alkalmából, ma minden olyan rendelőben, ahol rendel általános orvos a községben, bárki megmérhette vércukorszintjét.

A Magyarkanizsai Egészségház minden évben kiemelt figyelmet fordít az ingyenes szűrővizsgálatokra a lakosság körében, így próbálják ösztönözni a polgárokat az egészségük megőrzésére, a betegségek mielőbbi kiszűrésére. A szakértők szerint Magyarkanizsa község 13%-a cukorbeteg, ebből 313 lakos jelenleg is inzulinos kezelésre szorul. A cukorbetegség az 5. a halálozási okok rangsorában, így nagyon fontos a folyamatos szűrés, az életmódváltás és a testmozgás.

Gyólay Karolina, igazgató, Magyarkanizsai Egészségház: „Sajnos nem korfüggő ez a megbetegedés, egyre több gyermeknél található cukorbetegség, ez az életmód váltásnak köszönhető, mivel, hogy a gyerekek most egyre jobban nem egészségesen táplálkoznak, és keveset is mozognak, és ez ha genetikailag, ha a szülőknél, nagyszülőknél már jelentkezett ez a betegség, akkor nagy eséllyel a gyerek is cukorbeteggé válhat, de korhoz egyáltalán nem köthető, tehát gyermekkorban, fiatalkorban, illetve idős korban is megjelenhet, annyit kell hozzátenni, legtöbbször fűződik valami más betegséghez, valami krónikus megbetegedéshez, például a szív, vagy az érrendszeri megbetegedéshez és ez sajnos még nagyobb komplikációkat okoz a gyógyításnál.”

Magyarkanizsa
cukorbetegség

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.